.

.

TOTS 21

La fsmília, amb l’alcalde d’Altafulla contemplant el quadre-mural

L’Ajuntament d’Altafulla i la família del pintor i artista Josep Sala Llorens van fer oficial el passat divendres 7 d’abril la donació d’un conjunt de dos quadres d’oli i acrílic de la col·lecció “Grocs 2002”. Els quadres tenen una dimensió de 200×500 cm i el seu valor és de 45.000 euros. Ara encapçalen la Sala de Comissions de l’Ajuntament d’Altafulla, que passarà a anomenar-se “Espai Pintor Sala”.

La signatura ha anat a càrrec de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i la filla del pintor Amanda Sala. Fèlix Alonso ha destacat la importància de “recuperar el patrimoni d’una de les figures més rellevants del darrer segle de l’art plàstic”; mentre que la filla de Josep Sala, ha expressat paraules de satisfacció i emoció al mateix temps que ha reconegut que “el meu pare hagués estat molt content que part de la seva obra estès a l’Ajuntament”.

Una pinzellada a la biografia de Josep Sala Llorens

Nascut a Barcelona el 13 de novembre de 1928, Josep Sala Llorens va demostrar des de molt petit una singular afició pel dibuix. Va cursar estudis tècnics a l’Escola Industrial i a l’Escola d’Arts i Oficis de La Llotja de Barcelona. El 1950 va exposar per primera vegada a la Galeria Jardí amb èxit. Seguidament, va participar en una exposició col·lectiva d’aquarel·la a la Sala Busquets. I a partir de 1953 va començar a treballar com a dissenyador gràfic, àmbit en el qual va aconseguir nombrosos premis. El 1960 va crear l’anyell de la marca Norit, convertint-se en un dels precursors del disseny gràfic al nostre país. Juntament amb el cèlebre toro d’Osborne, aquests dos símbols han estat els que han generat més impacte sobre la societat en la història del grafisme. També va crear el disseny de la Cervesa Pils.

El 1978 es va establir definitivament en una casa propera a la Vil·la romana dels Munts d’Altafulla, convertint aquesta població i els seus voltants en protagonistes de la seva gran obra. Si bé els seus primers quadres portaven la signatura Sala Llorens, a partir d’aquest moment va signar com a Josep Sala. Sala va ser el primer veí d’Altafulla nomenat Fill Adoptiu de la Vila el 1993. se li posarà en breu el seu nom a la zona verda que hi ha entre el xamfrà dels carrers de les Moreres i Marquès de Tamarit sota el bateig de “Jardí Pintor Josep Sala”. Va traspassar a Altafulla el 25 de juny del 2010.