.

El Museu del Port, juntament amb set més museus de Tarragona, obren portes virtualment, fins al 30 de novembre, sota un mateix concepte: la diversitat. I el Museu del Port ha escollit la diversitat de gènere. Els diferents espais participen en l’itinerari virtual ‘Viatge a la constel·lació museu’, que substitueix enguany, a causa de la covid-19, els actes presencials de la Nit dels Museus. Una nova iniciativa que, a més d’endinsar-nos en el ric patrimoni artístic i cultural de Tarragona, se suma a la celebració amb motiu dels 20 anys de la declaració del conjunt monumental de Tàrraco com a Patrimoni Mundial.

Així doncs, del 14 al 30 de novembre, es pot fer un itinerari telemàtic pels diferents museus tarragonins per descobrir una peça al voltant d’un mateix tema: la diversitat. En aquest ‘Viatge a la Constel·lació Museu’ es pot descobrir la peça o element patrimonial que proposa cada una de les institucions sobre la diversitat a través d’un vídeo que permet entendre la diversitat present en el patrimoni de la ciutat. Per a poder participar en la ruta cal accedir a l’enllaç d’Auriga Serveis Culturals (http://aurigasc.com/portfolio-posts/viatge-a-la-constellacio-museu/), i descobrir quina peça proposa cadascuna de les institucions. Uns vídeos de curta durada serviran per contextualitzar cada element.

La ruta es pot seguir des de casa o visitant el Museu del Port que continua obert al Tinglado 2 del Moll de Costa amb una reducció del seu aforament i amb les mesures de seguretat i higiene pertinents. En aquest espai del Tinglado 2, el Museu del Port, que ha tancat per a la rehabilitació integral, mostra, en una exposició temporal, un recorregut per la història portuària tarragonina.

L’entrada és gratuïta i s’hi poden trobar les tipologies de vaixells i els diferents sistemes de propulsió amb la incorporació del model del mercant Mont-sant, de propulsió a vapor al costat de la vela i el rem. També s’ha recreat una retrospectiva del comerç al moll de Costa del qual el mateix Tinglado 2 en formava part, així com elements de l’ofici de boter, mestre d’aixa, remendadores i cosidores de sacs. Els àmbits de la història portuària a més del món de la pesca i l’esport conformen l’exposició temporal.

La mostra és oberta de dimarts a dissabtes, de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h, i diumenges i festius d’11 h a 14 h. Dilluns és tancat.

‘Fem memòria…’

Una altra activitat que proposa el Museu, és ‘Fem memòria…’ on es busca la col·laboració del públic, des de les xarxes socials, per completar l’arxiu de fotografies històriques del seu fons @museuporttarragona. Els tallers més emblemàtics del Museu del Port són a la proposta virtual Educa Digital destinada a escoles i esplais, amb activitats sobre continguts entorn del Port i de la mar. Aquesta iniciativa inclou un vídeo de cada activitat i un joc multimèdia per practicar els continguts adquirits.

Cal fer reserva mitjançant museuport@porttarragona.cat o bé al 977 259 434.

Redacció