.

.

TOTS 21

Imatge de la roda de premsa d’aquest matí. Foto: Diputació

La Diputació va lliurar divendres passat al departament de Territori de la Generalitat el seu posicionament sobre el traçat del futur Tren-Tramvia. Així ho ha anunciat aquest matí la presidenta de l’ens supracomarcal, Noemí Llauradó, com a derivada de la roda de premsa destinada a presentar la nova linia d’ajuts als als municipis per valor de 9,6 MEUR. “El projecte suposa una inversió de 150M€ de la Generalitat al Camp de Tarragona que no podem deixar escapar. Des de la Diputació de Tarragona celebrem, com ja hem expressat en diverses ocasions, que es facin passos endavant en relació amb el tren-tramvia del Camp de Tarragona, que ha de contribuir a articular la segona àrea metropolitana del país”, ha afirmat la presidenta. En aquest sentit, l’informe ha volgut ser constructiu i propositiu, així com en diàleg constant amb els ajuntaments dels municipis més afectats i amb el Departament. “Col·laborar a fer possible objectius compartits dels municipis és, en bona part, la principal raó de ser del govern de la Diputació”.  

En concret les principals aportacions que s’inclouen a l’informe presentat són, segons Llauradó:

– Que els vehicles que passin pels trams urbans siguin de tipus tramvia, sense catenàries i compatibles amb l’energia verda (hidrogen verd), per tal que puguin integrar-se de forma sostenible amb l’activitat urbana.

– Que l’espai destinat al Tren-tram no es limiti a aquest tipus de circulació, sinó que esdevingui un eix de mobilitat sostenible on hi convisquin altres vehicles com bicicletes o vianants.

– Que el projecte es concebi com a una forma d’integració a la trama urbana i que permeti ordenar la urbanització de l’espai.

– Posem en relleu la importància de la connexió de Cambrils amb l’estació del Corredor del Medirterrani perquè aquesta és clau per contribuir a l’èxit de passatgers de la primera fase, i per això creiem que és necessari implementar-la amb la màxima celeritat.

– I que, en les següents fases, es compti amb la participació dels ens locals des d’un bon principi, ja en la fase de redacció.

Redacció