.

.

TOTS 21

Imatge de la rotonda que s’està contruint a l’accés a Riudecanyes des de la carretera de Montbrió a L’Argentera. Foto: Tots21

La millora de l’accés a la vila i l’aposta per la transició energètica són els dos grans eixos de les inversions que la Diputació de Tarragona està abordant a Riudecanyes, junt a l’arribada de la fibra òptica des de la veïna Montbrió del Camp. La presidenta de l’organisme, Noemí Llauradó, ha visitat avui les obres i s’ha entrevistat amb el seu alcalde, Ernest Roigé, amb qui ha repassat les inversions que tenen subvenció de la Diputació.

Una altra línia de treball és la construcció de la infraestructura de la fibra òptica, ‘la principal demanda que ens fan els ajuntaments’ per poder implantar amb garanties el teletreball als municipis, especialment els petits. Es tracta d’un dels vèrtexs de la lluita contra el despoblament rural, destacava Llauradó a aquest digital.

L’accés viari a Riudecanyes serà més còmode i segur a partir del proper mes d’abril, evitant una sortida i accés perillós, com era fins ara des de la carretera. Una rotonda ho salvarà i evitarà el gir a l’esquerra, sempre perillós. La Diputació de Tarragona està finalitzant aquests dies les obres de construcció de la rotonda a la intersecció entre la carretera T-313 i l’accés al municipi i la millora del traçat en un tram de 300 metres fins a arribar al cementiri, de manera que els vilatans podran anar a peu fins al cementiri sense haver de trepitjar la calçada de la carretera, com feien fins ara, comentava a Tots21 el seu alcalde. El projecte de millora de la xarxa viària ha representat a la Diputació una inversió de 600.000 euros.

L’alcalde, Ernest Roigé, amb la presidenta de la Diputació, visitant la rotonda. Foto: Tots21

Durant la visita, Llauradó també ha conegut les obres de manteniment que l’Ajuntament està efectuant al pont de l’entrada al municipi; el projecte de millora de l’accessibilitat, distribució i eficiència energètica que s’està duent a terme a l’edifici de l’ajuntament i el resultat de l’adequació de diversos carrers. Tres projectes que augmentaran la comoditat i seguretat dels veïns i veïnes de Riudecanyes i que compten amb una aportació global de 266.000 euros procedents del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona.

A la visita també hi ha pres part la diputada delegada del Pla d’Acció Municipal, Marta Blanch i la diputada i vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Camí Mendoza.

Millora de l’accés viari a Riudecanyes

La construcció de la rotonda a la intersecció entre la T-313 i l’accés a Riudecanyes i la millora del traçat a la mateixa T-313 ‘ordenarà el trànsit i garantirà la convivència segura dels usuaris’, ha destacat Llauradó. En concret, s’està actuant en un tram de 300 metres (que enllaça la rotonda i la intersecció amb la TV-3131) millorant-ne el traçat i ampliant la calçada fins a 7 metres.

L’elevada confluència de trànsit en aquesta zona feia necessària la realització de les obres que també inclouen un nou itinerari de vianants des del costat esquerre del pont de Riudecanyes fins al cementiri. Així mateix, es reordenaran els accessos a l’entorn de la rotonda i s’eixamplarà el camí de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes per tal de facilitar l’accés a finques veïnes i a la deixalleria municipal. El projecte, que ha representat a la Diputació una inversió de 600.000 euros, també inclou la reposició dels serveis afectats, les plantacions i la il·luminació de la nova rotonda, la senyalització vertical i horitzontal i la canalització per al desplegament de la xarxa de fibra òptica. Està previst que les obres finalitzin el proper mes d’abril.

Adequació del pont de l’entrada al municipi

Després de visitar les obres de la carretera T-313 Llauradó ha conegut el projecte d’adequació i manteniment que l’Ajuntament de Riudecanyes està duent a terme al pont de l’entrada al municipi. Els treballs, que han comptat amb 73.000 euros procedents del Pla d’Acció Municipal, han consistit en l’ampliació de les voreres, la millora de l’asfalt i el revestiment amb pedra de tota l’estructura. L’actuació complementa la millora dels accessos viaris que està efectuant la Diputació i també preveu l’adequació d’un aparcament dissuasiu a l’entrada del municipi.

L’Ajuntament es troba en obres d’instal.lació d’una scensor i rebaixa del sòl. Foto: Tots21

Aposta per la transició energètica i millora de l’accessibilitat a l’Ajuntament

A l’Ajuntament de Riudecanyes Llauradó ha visitat el projecte de millora de l’eficiència energètica i adequació dels accessos a la mobilitat reduïda. Les obres a la casa consistorial inclouen la instal·lació d’un ascensor, l’eliminació de les barreres arquitectòniques i la redistribució d’espais per millorar-ne l’aprofitament i facilitar els accessos a les persones amb mobilitat reduïda.

En accedir a l’Ajuntament calia pujar uns esgraons. Ha calgut rebaixar-los a nivell del carrer per permetre l’accés de persones amb mobilitat reduïda, ha informat l’alcalde. La grandària de les obres ha provocat que el consistori s’hagi traslladat de manera provisional a un edifici de l’Arquebisbat, situat a la mateixa plaça.

D’altra banda, a nivell d’eficiència energètica, està prevista la instal·lació de 8 plaques solars fotovoltaiques a la teulada i la renovació de l’enllumenat amb la instal·lació de LEDS que milloraran l’eficiència energètica i afavoriran l’estalvi. El projecte compta amb un total de 90.000 euros procedents del Pla d’Acció Municipal.

Imatge de l’aparcament dissuasori. Foto: Tots21

D’altra banda, el consistori ha adquirit una finca a l’entrada del municipi -on el carrer fa una corva a l’esquerra i on abans hi havia la parada del bus- on hi ha instal.lat un aparcament gratuït dissuasori per a més de 30 vehicles que allibera de trànsit el municipi.

Més seguretat i comoditat per als usuaris amb la millora de diversos carrers

La visita institucional a Riudecanyes ha finalitzat als carrers Dilluns, Dimarts i Divendres, que el municipi ha adequat i millorat amb l’aportació de103.749 euros procedents del Pla d’Acció Municipal de la Diputació. Els treballs, que han inclòs la renovació dels serveis i de la pavimentació, han augmentat la seguretat i la comoditat dels veïns i veïnes d’aquesta població del Baix Camp.

Redacció