.

Els caixers estan plenament operatius a Aiguamúrcia, Albinyana, Almoster, El Montmell, Godall, La Torre de l’Espanyol, Paüls, Pratdip, Puigpelat, Vilaplana i Vinebre. El de Garcia entrarà en funcionament en breu.

La Diputació de Tarragona i CaixaBank han completat la instal·lació de caixers automàtics en dotze pobles petits de la demarcació perquè els veïns puguin fer els tràmits tributaris amb BASE, l’organisme autònom de la Diputació, i les gestions financeres sense haver de desplaçar-se a altres municipis. Des que van entrar en funcionament els primers caixers al mes d’abril fins al setembre, s’hi han fet unes 27.000 operacions, la meitat de les quals han estat reintegraments d’efectiu. Es calcula que la instal·lació dels caixers ha permès l’estalvi de més de 172.000 quilòmetres, ja que els ciutadans no s’han hagut de desplaçar a municipis propers per fer les gestions, com feien abans. Els caixers estan operatius a Aiguamúrcia, Albinyana, Almoster, El Montmell, Godall, La Torre de l’Espanyol, Paüls, Pratdip, Puigpelat, Vilaplana i Vinebre. El de Garcia entrarà en funcionament aviat.

Els caixers d’última generació Punt Groc s’han instal·lat a espais municipals o a altres indrets d’ús públic. A més, des dels dispositius de CaixaBank, veïns, empreses i organismes públics poden fer altres gestions amb tota facilitat, com per exemple, treure diners, realitzar transferències o pagar els seus tributs. A Puigpelat, des del juny fins al setembre s’han realitzat 1.934 operacions que han permès als seus veïns estalviar-se més de 12.000 quilòmetres.

Aquest projecte s’emmarca dins de la decisió de CaixaBank de no abandonar poblacions i aconseguir que la població disposi del accés més gran possible a serveis financers. Segons el Banc Mundial, la inclusió financera és un factor clau per a reduir la pobresa i promoure la prosperitat compartida. Així mateix, CaixaBank l’ha convertit en una de les seves prioritats estratègiques i l’ha inclòs com una línia clau del seu Pla de Banca Socialment Responsable.

L’acord signat entre la Diputació, Caixabank i els alcaldes dels pobles apuntaven que l’ens de la demarcació i els consistoris assumissin a parts iguals el cost de cada caixer. Per la seva part, CaixaBank ha aportat la tecnologia i es fa càrrec de la instal·lació i manteniment dels dispositius. Els municipis han facilitat l’espai físic i vetllaran pel seu bon ús.

L’acord s’integra en el conveni vigent entre l’Organisme Autònom BASE-Gestió d’Ingressos de la Diputació de Tarragona i CaixaBank signat l’any 2012 pel qual CaixaBank esdevé entitat col·laboradora d’aquest organisme encarregat de la recaptació d’impostos de la corporació provincial.

ACN