.

.

TOTS 21

Guanyadors dels Premis Emprèn 2014

La Diputació de Tarragona ha lliurat, aquest divendres al vespre, els Premis Emprèn de foment de l’emprenedoria, destinats a reconèixer les millors iniciatives de negoci del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, bé siguin de nova creació o ja existents, i estimular així la creació d’empreses i la consolidació del teixit econòmic del territori. Les iniciatives guanyadores pertanyen a àmbits ben diversos: mobiliari artesanal personalitzat, silvopastura, diagnòstics in vitro per millorar l’avaluació del risc cardiovascular, paviments decoratius asfàltics, jardineria sostenible , hostaleria especialitzada en la cuina vegetariana i vegana, i serveis editorials de proximitat.

El lliurament dels premis s’ha dut a terme a l’Auditori Diputació, a Tarragona, en un acte que ha comptat amb les intervencions, entre d’altres, del president de la Diputació, Josep Poblet. La dotació global dels Premis Emprèn és de 35.000 euros, distribuïts en set categories de 5.000 euros cadascuna. “L’import dels premis i l’assessorament tècnic que oferim als participants esdevé un estímul molt important per als nous emprenedors, sobretot per als més joves”, ha afirmat Josep Poblet, tot destacant que “la Diputació aposta per l’aparició de nous negocis, cabdals per a la recuperació econòmica”.

Enguany, han optat a la convocatòria un total de 92 projectes (65 del Camp de Tarragona i 25 de les Terres de l’Ebre), amb la participació de 117 persones. “Totes elles mereixen el nostre reconeixement, per la seva actitud emprenedora, creativa i audaç”. Del total de treballs presentats, 7 s’han endut els principals premis. Així mateix, s’han atorgat reconeixements a un total de 14 premis finalistes, dos per cada categoria. D’altra banda, i per primer cop dins de la convocatòria d’aquests guardons, la Diputació obsequiarà a tots els participants de la convocatòria d’enguany amb la sessió de business networking “Els 7 hàbits de les Persones Altament Efectives”. En aquesta trobada, que tindrà lloc el 10 de desembre, els assistents podran perfeccionar les seves habilitats personals i professionals i intercanviar contactes.

Les categories amb més participació han estat Emprèn en Femení (24 projectes), Emprèn i sorprèn (22) i Emprèn jove (15). El procés de selecció dels finalistes del certamen s’ha dut a terme amb la col·laboració d’un consell assessor, format per experts en emprenedoria, i d’un jurat qualificador, amb la representació d’institucions del territori. Hi han participat la Universitat Rovira i Virgili, la Generalitat, a través d’ACCIÓ 10; les patronals de la demarcació i altres entitats públiques i privades, segons ha detallat el director de l’àrea de Recursos Humans i OPE de la Diputació, Àlex Grau, durant la seva intervenció. De la seva part, el diputat Joan Josep Malràs ha ressaltat el fet que els projectes premiats en l’edició de l’any passat han continuat creixent i van camí de consolidar-se. N’és exemple l’empresa de caiacs desmuntables Cubikayak, el responsable de la qual, Jacint Manel Subirats, a explicat la seva experiència als assistents a l’acte, als quals també ha ofert consells sobre emprenedoria.

Formació per a emprenedors

La convocatòria dels Premis Emprèn s’ha complementat, durant el mes de maig i per tota la demarcació, amb diverses sessions formatives adreçades als emprenedors i les emprenedores del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, potencials participants al certamen. En aquestes sessions s’han reforçat les seves estratègies de màrqueting, s’ha treballat la motivació i s’ha aprofundit en el pla econòmic financer. Tot plegat els ha permès intensificar el desenvolupament personal, guanyar en seguretat i ampliar coneixements i capacitats en relació a l’elaboració del pla d’empresa dels respectius projectes de negoci.

Uns premis que es remunten a 2006

Promoguts des de l’àrea de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica de la Diputació de Tarragona, els premis Emprèn tenen el seu origen en els guardons Empren en Femení, creats el 2006 per reconèixer projectes empresarials liderats per dones. L’any passat, però, la convocatòria es va ampliar a més àmbits i participants, per tal d’intensificar l’ajut a l’emprenedoria, estimular l’aparició de noves iniciatives de negoci i generar ocupació de qualitat al territori. Malgrat la seva joventut, els premis Emprèn ja han esdevingut un referent d’emprenedoria a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Un referent que, un cop més, reflecteix l’afany de la Diputació a la generació de noves oportunitats per al territori i a la millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

Guanyadors per categories dels Premis Emprèn 2014