.

.

TOTS 21

Façana del Palau de la Diputació

La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat recentment la concessió dels ajuts destinats a restablir béns i serveis dels municipis i entitats municipals descentralitzades afectats per fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals, dotats amb 2,9M€. Aquests ajuts donen resposta a 83 sol·licituds d’un total de 59 ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, per a fets ocorreguts entre l’1 de maig del 2022 i el 31 de març de 2023.

Els ajuts contribueixen a sufragar despeses derivades de danys produïts per alteracions climatològiques i/o catàstrofes naturals i també per a despeses d’inversió i d’actuacions urgents i necessàries derivades de fets excepcionals, amb la finalitat de garantir la prestació de serveis municipals. Entre les actuacions subvencionades hi ha, per exemple, la concessió de 80.000€ a l’Ajuntament de Xerta i 72.374€ a l’Ajuntament d’Ulldecona per a la reparació dels camins afectats pels aiguats, així com 20.000€ a l’Ajuntament del Catllar per a realitzar diferents actuacions a conseqüència dels efectes de les pluges. A banda de les despeses ocasionades per fenòmens meteorològics que superin el llindar de perillositat establert pel Servei Meteorològic de Catalunya, els ajuts també contribueixen econòmicament a materialitzar actuacions urgents relacionades amb l’abastament d’aigua potable i el clavegueram, l’enllumenat públic o instal·lacions esportives, entre d’altres.

Amb aquests ajuts, la Diputació de Tarragona dona resposta a les necessitats sobrevingudes dels municipis, cada cop més freqüents a causa dels efectes del canvi climàtic. De fet, la partida pressupostària s’ha incrementat notablement des del 2018, quan comptava amb una dotació d’1,2M€, i s’ha anat adaptant any rere any. A més, s’ha incorporat una nova assistència des del Servei d’Assistència al Territori de la Diputació, que posa a disposició del municipis afectats, especialment dels més petits, maquinària i personal de forma urgent per a la resolució d’emergències i danys produïts en vials municipals. Aquesta assistència ja s’ha posat en marxa arran dels aiguats torrencials que van afectar alguns municipis ebrencs a principis de setembre.

En aquest sentit, la presidenta de la institució, Noemí Llauradó, referma el suport de la Diputació de Tarragona als municipis afectats: “Des de la Diputació continuarem al costat dels municipis, escoltant les seves inquietuds i adaptant els nostres instruments per a donar-los la millor resposta”.

V.Tapias