.

Els Castellers de Vilafranca, el 2013 a Sant Fèlix

Els Castellers de Vilafranca, el 2013 a Sant Fèlix. Foto: Jemi Paretas

Les televisions locals oferiran aquest dissabte en directe la diada de Sant Fèlix, una de les cites més destacades del calendari casteller. Des de la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, i en el marc de la Festa Major, l’actuació reunirà els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, en una actuació en què es podrien assolir registres històrics.

A partir de les 12.30h, els presentadors del programa d’actualitat castellera ‘Dosos amunt!’, Carles Cortés (TAC 12) i Toni Comas (Penedès TV), conduiran la narració de la jornada amb un desplegament especial que inclourà els comentaris en el set de la retransmissió de Quico Domènech i Josep Torrenyo.

Una jornada amb molta ambició

Els Castellers de Vilafranca arriben a la seva diada en el millor moment de la temporada després d’haver descarregat el passat cap de setmana el tres de nou amb folre i agulla, el pilar de vuit amb folre i manilles i el nou de vuit. El seu programa inclou el tres de deu amb folre i manilles i el quatre de nou amb folre i agulla, amb un tercer castell que podria ser el cinc de nou amb folre.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona estarà present a Sant Fèlix per tercera vegada amb la intenció de descarregar el cinc de nou amb folre, el nou de vuit i el tres de nou amb folre.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls manté de cara a dissabte els objectius que no va poder assolir al Catllar i l’Arboç. Intentaran descarregar el dos de nou amb folre i manilles i el pilar de vuit amb folre i manilles.

La Colla Joves Xiquets de Valls també ha anunciat castells com el cinc de nou amb folre, el dos de nou amb folre i manilles i el pilar de vuit amb folre i manilles.

Si es compleixen els pronòstics de les quatre colles, la diada podria sumar fins a 15 castells de gamma extra, amb una ronda final de quatre pilars de vuit amb folre i manilles que no s’ha vist mai en la història castellera.

Més visibilitat per als castells

La Xarxa produirà aquest programa especial amb el suport de Penedès TV, Canal Blau TV i TAC 12, tots tres mitjans forjats en la informació castellera.

Altres cites importants que es podran veure enguany als canals locals seran el primer diumenge de Festes a Tarragona (14 de setembre), les Festes de la Mercè a Barcelona (21 de setembre), la Fira de Santa Úrsula a Valls (26 d’octubre) i Tots Sants a Vilafranca del Penedès (1 de novembre).

Per televisió i Internet

La diada de Sant Fèlix es podrà veure en directe a partir de les 12.30h per TAC 12, Penedès TV, Canal Blau TV, Canal Terrassa, Canal Terres de l’Ebre, EL 9 TV, Empordà TV, ETV, Lleida TV, m1tv, Olot TV, RTV Vandellòs-Hospitalet de l’Infant, teleb, TV Girona, Televisió del Berguedà, TV Costa Brava, Televisió del Ripollès, Vallès Visió, VOTV i El Punt Avui TV.

També es podrà seguir en ‘streaming’ al web de La Xarxa (www.laxarxa.com).