.

.

TOTS 21

Turistes amb maletes, a la terminal d’arribades de l’aeroport de Reus. Foto: Núria Torres

L’Associació Hotelera de la Província de Tarragona ha fet aquest dilluns balanç de la campanya turística d’enguany. I els resultats són més optimistes de l’esperat, en segon any de pandèmia. En termes generals, l’ocupació ha sigut alta, fins a arribar a xifres del 98% d’ocupació durant la primera quinzena d’agost, sobretot a destins rurals i de muntanya, i en poblacions costaneres properes a l’àrea metropolitana de Barcelona i de les Terres de l’Ebre. Com destaca Francesc Pintado, president de l’AEHT, “l’alta ocupació d’aquest agost ens permetrà salvar la temporada i evitar la destrucció de més empreses, després d’un any duríssim”.

Pel que fa a Reus, NH Reus ha comptat amb un 80% d’ocupació la primera quinzena d’agost. En el mateix període, l’Hotel Reus Park arribava a un 72% de reserves i començava la segona quinzena amb un 85%. Per la seva banda, Mas Passamaner (La Selva del Camp) registrava un 72% d’ocupació la primera quinzena i esperaven un 75% d’ocupació la segona quinzena.

Altres hotels urbans de ciutats més turístiques com Tarragona, han tingut una molt bona ocupació, com és el cas d’SB Ciutat de Tarragona, amb un 88% i SB Express Tarragona, amb un 87% d’ocupació durant la primera quinzena d’agost. AC Tarragona, ha presentat un 83% d’ocupació la primera quinzena d’agost i una previsió del 80% per aquesta segona quinzena. H10 Imperial Tarraco, comparteix les dades positives amb la resta d’allotjaments de la ciutat: 92% la primera quinzena i una previsió del 80% la segona quinzena.

Dades per zones

Si anem per zones, afirma l’entitat pertanyent a la Federació AEHT en nota de premsa, “ens trobem amb que establiments de costa situats prop de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com és el cas d’Altafulla han tingut un molt bon agost, com comenta Jordi Ferré d’Altafulla Mar Hotel, amb una ocupació als seus dos hotels del 90%. A diferència dels anys anteriors a la crisi sanitària, en que el 50% del client era extranger, aquest 2021, el 85% ha estat nacional, seguint així la tendència que ja havíem detectat fa mesos”.

Altres establiments “com Le Meridien Ra, han tingut fins avui una ocupació acumulada del 93%. Cal destacar, que el consum al restaurant ha augmentat en un 23% respecte l’any anterior. En el cas d’Aida Cunit, la ocupació ha estat del 63% la primera quinzena i del 58% fins al moment la segona quinzena; amb una acumulació del 92% de clients entre els dies 11 i 19 d’agost”.

De la costa a l’interior: zones com la Conca de Barberà, han comptat amb un 98% d’ocupació en cases rurals, mantenint-se així la tendència dels clients que busquen destinacions de natura i poc massificats. Amb un 80% de client nacional, i un petit percentatge de client francés, belga, holandés i americà; Ruth Ceperuelo, d’El Secret de La Conca, ha notat una davallada de les reserves pel mes de setembre, a diferència d’anys anteriors.

Si tornem a capitals de comarca com Valls ens trobem amb que els hotels urbans i de negocis han tingut una ocupació més baixa que a la resta de territoris, però superior al 2020. En el cas de l’Hotel Class, ha sigut del 70% la primera quinzena, en comparació amb l’any passat que va ser del 40%. Tot i això, el preu mig per client ha augmentat aquesta segona quinzena d’agost en un 12%.

A destins de costa de les Terres de l’Ebre, com Ametlla de Mar, l’ocupació el mes d’agost és del 93%, amb un 95% de turista nacional, i també han detectat un augment de la despesa mitjana per client del 18% respecte 2020.

La informació s’ha recollit a través de la veu dels presidents territorials que l’AHPT té a tota la província de Tarragona, per tal de representar la diversitat de tot el territori.

Redacció