.

Els grana, celebrant el gol de Brugui. Foto: Nàstic

El Nàstic ha empatat a dos amb el ‘matagegants’ Cornellà un partit que havia d’haver guanyat. Els clamorosos errors defensius han condemnat els grana, que han salvat la derrota al tram final del partit i ha trencat una ratxa de quatre victòries locals seguides.

Tornava el Nàstic a la competició dues setmanes després, en posició de líder sòlid, golejant a casa i davant un Cornellà que encadenava tres derrotes en Lliga, però que s’ha convertit en un ‘matagegants’ després de l’espectacular eliminació de l’Atlético de Madrid en Copa.

Al minut 5, la contra mortal del Nàstic ensenyava les dents amb un Brugui que de poc no arriba en el que hagués estat un mà a mà amb Ramón Juan. Set minuts després tenia el Nàstic el gol amb un xut potent de Fausto Tienza amb la cama esquerra i creuat des de dins de l’àrea, que rebutjava el porter visitant

Es treia la son el Nàstic davant el futbol control dels verds. Començava a apretar i a crear sensació de perill. Així les coses, Brugui rematava de primeres amb la cama esquerra en una gran centrada d’Albarrán al minut 22 i avançava els grana en el marcador. Un minut després, Pedro Martín perdonava el 2-0, en una clamorosa errada en intentar rematar de cap dins l’àrea. El Nàstic era l’amo i senyor i només calia estar vigilants en defensa, fet que no passaria.

El que són les coses, una jugada absurda, amb una badada de Bonilla treint malament la bimba, provocava l’empat dels verds amb un rebot de Chiki al segon pal. L’empat esperonava un Nàstic que dominava clarament, amb més d’un 70% de possessió de pilota. Tienza ha provava des de lluny amb un xut ofegat i centrat que aturava Ramón Juan.

La confiança traïria, però, els grana, i aquest cop de manera lamentable. Un increïble excés de confiança en defensa de Rueda al darrer minut, que tot sol perdia un control fàcil, deixava sol el davanter rival Agus Medina, que batia sense dificultats Gonzi. Acabaria de manera incomprensible la primera part, amb remuntada d’un Cornellà que havia estat clarament superat pels tarragonins.

La represa

Sortien a tomba oberta els grana a la represa i Gerard Oliva tenia un remat franc de cap dins l’àrea petita a resultes d’un córner als primers minuts, però no precisava bé una bona ocasió. Movia banqueta Toni Seligrat i treia Fullana per Ribelles. El perill era que el Cornellà rematés el partit en una contra, i més amb una defensa tan fràgil. Al quart d’hora, doble canvi al Nàstic, entrant Ballesteros i Joel Lasso, més dinamita, per Gerard Oliva i Tienza.

Els minuts corrien contra els grana, que no encertaven a fer el que havien fet tot el partit, dominar amb claredat. El nerviosisme s’imposava. D’un córner, Gila salvava de cap el tercer gols dels visitants. Ballesteros responia amb una bona jugada dins l’àrea, que Borja salvava. Tocava heròica en un conjunt acostumat a fer-ho quan toca, i Ballesteros seria l’autor de l’empat en un boníssim remat de volea dins l’àrea petita responent així a una gran centrada d’Albarrán i a vuit minuts del final. No hi ha hagut més crono per fer la remuntada.

Fitxa tècnica:

Alineacions

Nàstic: Gonzi, Albarran, Quintanilla, Rueda, Joan Oriol, Ribelles (Fullana, min. 54), Fausto Tienza (Lasso, min. 61), Bonilla (Pol Prats, min 81), Brugui, Gerard Oliva (Ballesteros, min. 61) i Pedro Martín (Fran Carbia, min. 81)

UE Cornellà: Ramón Juan, Estellés, Moreno, Borja García, Adrián Jiménez (Fernández, min. 70), Rulo Prieto, Dorca, Agus Medina, Ivan Guzmán, Gila (Maxi, min. 86) i Borrego

Gols: 1-0, Brugui, min. 22; 1-1, Chiki, min. 34; 1-2, Agus Medina, min. 45; 2-2, Ballesteros, min. 82

Àrbitre: Francisco Javier Fernández

Targetes grogues: Ribelles