.

Ls regidores de la CUP Laia Estrada i Eva Miguel. Foto: Cedida

La CUP critica que fins demà mateix, a quatre dies de l’inici del curs escolar, no s’hagi convocat la Comissió Informativa i de Seguiment d’Educació per tal d’explicar les mesures i actuacions realitzades per garantir el curs 2020-2021. La darrera comissió d’educació es va celebrar el passat juliol amb l’únic objectiu d’explicar els programes educatius municipals i la consellera Laia Estrada va aprofitar per preguntar sobre el compliment dels acords aprovats el mes maig en matèria educativa. A dia d’avui, però, les cupaires no han obtingut resposta, i es mostren preocupades davant la incertesa que pateixen les famílies i la mateixa comunitat educativa.

És més, les cupaires expliquen que en la passada Junta de Portaveus van preguntar si s’havien habilitat espais per poder garantir el desdoblament d’aules. La resposta per part del govern d’ERC i ECP va ser que no hi havia res previst ja que, asseguraven, era la Generalitat qui havia de sol·licitar-los-hi. Davant d’aquesta situació, la consellera Laia Estrada afirma que “sembla que l’Ajuntament ha volgut anar a remolc d’una Conselleria de la Generalitat que és un desgavell i que actua amb negligència i que, en definitiva, perjudica a les escoles de Tarragona”. Per això la CUP vol que es convoqui el Consell Escolar Municipal de manera mensual per tal de poder fer un seguiment actiu i efectiu del desenvolupament del curs escolar a la ciutat, fent partícips tots els agents implicats.

Per últim, la CUP insta el govern de Ricomà a implementar la quinzena d’acords de la moció que ells mateixos van aprovar a partir de la moció presentada per les anticapitalistes el passat mes de maig. Aquests tenien per objectiu reduir i fer front a la bretxa digital entre els escolars de Tarragona, aguditzada durant la COVID-19, així com garantir el retorn dels nens i les nenes al curs escolar de manera segura, equitativa i igualitària.

Les anticapitalistes critiquen que quatre mesos després de l’aprovació d’aquesta moció, no s’hagi dut a terme la campanya de recollida de dispositius electrònics i llibres per les famílies que ho necessitin, tampoc s’ha fet cap passa perquè la xarxa wifi esdevingui realment gratuïta i prou potent, des de l’IMET no s’ha treballat en iniciar cursos d’ofimàtica ni facilitat recursos digitals per tal de formar els pares i mares en l’acompanyament telemàtic dels infants, ni tampoc ajudes a les famílies per garantir el correcte seguiment escolar amb monitors que permetin garantir la conciliació.

Redacció