.

.

TOTS 21

Tal com va avançar Tarragona21, la CUP tornarà a entrar al ple municipal, a celebrar aquest dijous, una moció contra el projecte urbanístic de La Budellera.

Els anticapitalistes destaquen que les esmenes consisteixen fonamentalment en afegir referències legals pel que fa al fet que, d’una banda, la suspensió no generaria cap dret a indemnització als promotors i, d’altra banda, que seguint el suggeriment del secretari es canvia el terme «paralitzar» per «suspendre» la tramitació del pla urbanístic, tot i que han volgut deixar clar que la llei 39/2015 preveu la possibilitat de suspendre el termini legal per resoldre un procediment.

En relació a tot això, els consellers cupaires Jordi Martí i Laia Estrada han explicat avui que el PP-24 “entra en contradicció” amb el principi de desenvolupament urbanístic sostenible present a tot el POUM, tant pel que fa a la construcció d’un nombre de nous habitatges desmesurat i no justificat quan a més hi ha 7.000 pisos buits a la ciutat; com per la destrucció d’una gran extensió de terreny rururbà de gran interès com a connector ecològic i la pèrdua de sòl agrari que implicarà.

La CUP reitera el seu “rebuig rotund” a un pla “que pretén anorrear una important massa forestal consolidada i amb restes patrimonials i naturals al seu sí”. Els arguments de la CUP passen per diversos àmbits, “des de l’especulació urbanística, l’agressió al territori, les incompatibilitats polítiques de Milà o l’opacitat d’un govern local que diu promoure la transparència i participació”.

Des de la CUP també s’ha destacat que continuen investigant la participació del conseller municipal d’Urbanisme, Josep Maria Milà, i d’altres persones en tot aquest projecte. “Es tracta d’una investigació complexa i llarga, però que estem segurs que donarà el seu fruit”, han destacat.