TOTS 21

Les conselleres del Grup Municipal de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel, han explicat aquest matí la moció que presentaran al Ple del proper dilluns per un millor aprofitament de l'Anella Mediterrània per part de la població tarragonina i que fomenti la cohesió de la ciutat.

Les conselleres del Grup Municipal de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel, han explicat aquest matí la moció que presentaran al Ple del proper dilluns per un millor aprofitament de l’Anella Mediterrània per part de la població tarragonina i que fomenti la cohesió de la ciutat.

La consellera Eva Miguel ha comentat que, malgrat la CUP sempre s’ha mostrat contrària als JJMM i que segueixen afirmant que mai no s’haurien d’haver dut a terme, «considerem que permetre que el llegat dels JJMM passi a engruixir la llarga llista de Grans Runes de la nostra ciutat és encara pitjor que haver actuat d’esquenes als interessos de la ciutat i la seva gent». És per això que la formació cupaire considera imprescindible acordar una sèrie d’accions per tal de potenciar l’ús de les noves instal·lacions per part del conjunt dels clubs i la població tarragonina i, alhora, aprofitar-les per fomentar la cohesió de la ciutat.

En primer lloc, la consellera Laia Estrada ha exigit que es desencallin les traves jurídiques que impossibiliten el traspàs de la gestió del Palau d’Esports a mans de l’Ajuntament de Tarragona, així com la inclusió d’una partida pressupostària de cara al 2020 que permetin la seva posada en funcionament i, així, «oferir-la com a espai d’entrenament per tots els clubs de la ciutat», dotant-lo dels equipaments i materials necessaris.

En segons lloc, la CUP vol acordar que el PMET i l’Oficina de Projectes redactin un informe conjunt que determini el cost i la viabilitat per a adequar el camp de rugbi de forma que aquest esdevingui un espai d’entrenament regular, amb un terreny de joc practicable, dotat de les infraestructures necessàries per acollir competicions, com ara vestuaris, grades i il·luminació adient.

En tercer lloc, les anticapitalistes proposen que el PMET i l’IMET realitzin un projecte perquè els escolars de la ciutat «utilitzin l’Anella Mediterrània per a activitats d’educació ambiental durant el curs», així com en el marc dels casals d’estiu municipals, incorporant la utilització de la piscina. Per últim, també des de la vessant educativa, les cupaires creuen interessant ampliar el «Programa Fitjove», adreçat a fomentar l’esport entre l’alumnat de 4rt d’ESO, a tots els IES de la ciutat, i no només als de ponent.