.

.

TOTS 21

Els cinc candidats de la CUP aquesta tarda en roda de premsa. Foto: Tots21

La CUP ha presentat aquesta tarda davant la Tabacalera, escenari escollit no per casualitat, els cinc primers de la seva candidatura a les eleccions municipals de l’any vinent. Eva Miguel, portaveu del grup municipal i alcaldable, afirmava en roda de premsa que han estat escollides per una comissió de llistes de l’assemblea local» del partit. Els arguments de selecció han estat «els perfils que encaixen en les estratègies polítiques que consideren claus per al proper mandat». Per això «treiem els regidors que treiem, aquest serà el nostre grup de treball».

En aquest sentit, «donem valor a una cultura transformadora, integradora i accessible per a tothom, i d’aquí el perfil de la Inés Sole (que ocuparà el cinquè lloc de la candidatura). Alhora, i a l’hora de «garantir els drets socials, em posat al Joan Manel Burillo (quatre) perquè és un treballador social i una persona lluitadora per aquests drets». Els temes mediambientals «són clau en la crisi ecosistèmica que tenim i amb la necessitat de fer front al canvi climàtic. D’aquí el nom del Vicent Collado (tres), que treballa temes mediambientals i forestals, a més de ser militant d’Endavant». I pel que fa al «repte descomunal que suposa la redacció del POUM, hem remarcat la figura de la Gemma Vendrell (dos), companya de l’assemblea local, arquitecta i docent». Finalment, s’han volgut destacar les polítiques dutes a terme «en matèria d’habitatge des d’una perspectiva social que hem dut a terme durant aquest mandat. I d’aquí la proposta que se m’hagi posat com a cap de llista», explicava Miguel.

La cap de llista aprofitava també per detallar els motius d’assolir la fotografia de la Tabacalera. «És una de les peces de la ciutat que queden per resoldre. Durant molts anys no ha trobat ni l’encaix ni la resposta que podria donar a la ciutat, i creiem que el mandat vinent ha de ser el del canvi de paradigma i li donem una sortida. Té un potencial brutal. Ha de ser la nova centralitat de la ciutat, ajudant a connectar una banda i l’altra del riu. El riu no pot servir per a separar la ciutat i fer dues Tarragona diferents. Ens ha de cohesionar i unir. També -afegia- cal buscar-li encaix en tot el projecte de renaturalització del riu Francolí, traient profit de l’Horta Gran. La necessitat de lluitar per la sobirania alimentària es troba aquí», afirmava.

J.S.