.

.

TOTS 21

Els regidors Laia Estrada i Jordi Martín.Foto: Tarragona21

Els regidors Laia Estrada i Jordi Martín.Foto: Tarragona21

La CUP ha acusat avui l’equip de govern de Tarragona de voler privatitzar els nous equipaments que es construiran de cara als Jocs del Mediterrani, inclosa una residència d’esportistes, i que s’ubicaran a Campclar. En el ple del mes de juliol es va aprovar inicialment la proposta de gestió privada de l’empresa Santa Gadea per als nous camps de futbol, nova piscina olímpica i la residència d’sportists.

La CUP ha presentat al·legacions a la proposta de l’empresa, com també va fer ERC, que hauran de ser votades novament per un plenari quan se solventin. Per començar, la CUP considera que “no hi ha cap justificació perquè Tarragona hagi de tenir cinc camps de futbol més, la residència, la piscina i, ja vam dir al seu moment, que tampoc el Palau d’Esports”

La CUP afirma que qui més pot perdre ambla privatització de la gestió són els ciutadans de Tarragona per quan el projecte deixa la possibilitat que l’empresa concssionària pugui pujar preus, i també es rebutja que l’Ajuntament exerceixi “competència deslleial” amb els equipments municipals que gestiona el Patronat Municipal d’Esports.

Els regidors cupaires Lai Estrada i Jordi Martín han qualificat de “despropòsit” la privatitació de la gestió dels nous equipaments, “que suposarà pagar un cànon anunal de 2,5 milions d’euros durant 40 anys” a l’empresa. També ha acusat el consistori que si tira endavant la proposta “es perdran llocs de treball al Patronat Municipal d’Esports”. També constanten “una manca de rigor sobre el públic potencial al que va destinat el projecte de gestió privada” i titllen “d’inviable econòmicament” la proposta.

D’altra banda, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha sortit al pas d’aquestes declaracions afirmant que tot són “especulacions absurdes” i subratllant que no s’ha pres cap decisió sobre la proposta, “i que en cap cas no s’hipotecarà la ciutat”, mentre ha defensat la transparència amb què s’ha portat aquesta qüestió.

El ple del passat 22 de juliol va aprovar per urgència estudiar la viabilitat de la proposta feta per Santa Gadea. ERC, la CUP i ICV-EUiA van votar en contra.