.

.

TOTS 21

Imatge de la roda de premsa. Foto: CUP

L’Assemblea Local de la CUP de Tarragona ha anunciat aquesta tarda que han denunciat a l’Oficina d’Antifrau les presumptes irregularitats de la venda d’entrades dels Jocs Mediterranis, celebrats a Tarragona el 2018. Les cupaires han exposat que arran d’una sèrie d’articles publicats al portal digital “Porta Enrere”, “vam considerar que existien prou elements per denunciar-ho a l’Oficina d’Antifrau”.

Tal i com ha explicant la militant de la formació, Gemma Vendrell, aquesta denúncia gira en dos sentits. Per una banda, que Societat Civil Catalana “va tenir accés al sistema de venda d’entrades quan no complia amb els requisits per formar part de la venda anticipada, reservada exclusivament a comitès olímpics nacionals o patrocinadors”, presumiblement “per tenir un ambient favorable a la presència del rei Felip VI en un acte pagat amb diners públics”; i d’altra banda, que les invitacions per assistir a les cerimònies i proves esportives “van ser el triple que les venudes”. En concret, es van regalar 60.950 entrades i se’n van vendre 28.940, “sense tenir constància de a qui es van regalar les entrades i sota quin criteris.

Les anticapitalistes han explicat que la denúncia “com a possibles responsables del frau” l’han realitzat contra Josep Fèlix Ballesteros, Javier Vilamayor, Víctor Sánchez i Salvador Caamaño, entre d’altres. I, pel que fa a les entitats i institucions, contra l’Ajuntament de Tarragona i Societat Civil Catalana, entre d’altres.

En Joan Manel Burillo, militant de l’Assemblea, ha recordat que un dels acords de l’ampliació del govern municipal parlava de realitzar una auditoria de compliment i retorn social dels Jocs Mediterranis, així com fer públics els comptes. Burillo ha explicat que “davant la inacció en aquest punt de l’acord, la l’Assemblea Local de la CUP de Tarragona som de nou proactives a l’hora d’aixecar catifes”.

Les cupaires han insistit que els Jocs Mediterranis van representar “un malbaratament de recursos públics, la instrumentalització de l’esdeveniment en favor dels interessos espanyolistes, la militarització de la ciutat i un desgavell organitzatiu, juntament amb l’absència total d’assumpció de responsabilitats o autocrítica”.

Per últim, la formació ha anunciat que dilluns 20 de juny a les 18h organitzen una xerrada per aprofundir sobre el Jocs Mediterranis. Aquesta tindrà lloc al Passeig de les Palmeres i comptarà amb la participació d’en Rafa Marrasé, periodista de Porta Enrere; i de la Laia Estrada, diputada de la CUP-NCG al Parlament i exregidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona.

Redacció