.

.

TOTS 21

La CUP, per boca d’Eulàlia Reguant, ha reaccionat a l’acord afirmant que “no renunciem a la nostra identitat política ni de vigilant dels avenços socials”, i s’ha mostrat en contra de la Catalunya de les retallades i la corrupció. No abandonen aquesta lluita”.

Reguant ha dit que “seguim tenint deu diputats, els dos que participaran en les reunions de Junts x Sí ho faran per vetllar per l’acord que avança cap al procés constituent i la ruptura democràtica”.

El grup parlamentari de la CUP “no deixa de tenir diputats. Dos diputats faran un pas al costat. “No és un abandonament, és una mostra de generositat”. Els dos diputats seguiran vinculats a l’activitat parlamentària de la CUP sense acte de diputats. “Dos diputats, per tant, faran un pas al costat, deixant l’escó”.

La CUP-Crida Constituent afirma que l’acord “és excepcional per avançar cap a la independencia, a la república social”.  Ha recordat que dues terceres parts del Congrés estan en contra del procés. L’acord “és un pas més cap a la república catalana, on 18 mesos excepcionals requereixen mesures excepccionals”. Puigdemont “ens trobarà al seu costat en l’apertura d’un procés constituent”, ha dir.

Reguant ha dit que la CUP triarà quants dels seus diputats votaran a favor de Puigdemont.

“No ha estat un procés exemplar”, ha reconegut la CUP, i ha assumit “la nostra part de responsabilitat”. “Potser en algun moment hem anat més lents del que s’esperava o hem presentat coses inassumibles per altres”. “Alentiment i certs desenganys per part de la ciutadania” són les responsabilitats que assumeix la CUP.