.

.

TOTS 21

Foto de Laia Estrada i Eva Miguel

Foto de Laia Estrada i Eva Miguel

La CUP de Tarragona torna a prendre la iniciativa i fa una crida pública al govern d’ERC i ECP per començar a debatre l’aprovació dels primers pressupostos municipals del mandat actual.

La consellera Laia Estrada remarca que el debat de pressupostos és «clau per a garantir unes polítiques i unes actuacions que veritablement permetin la transformació real que necessita la nostra ciutat». Estrada assegura que la CUP vol poder aprovar uns pressupostos a l’Ajuntament de Tarragona, i entenen que és ara el moment en el que això ha de ser possible.

Des del grup municipal de la CUP recorden que el govern de Ricomà no té majoria, i que necessiten traçar aliances. En aquest sentit, afirmen, «ja sigui per inoperància o per desídia, la realitat és que estem al novembre i encara no se’ns ha fet arribar cap proposta per començar a debatre els pressupostos».

Eva Miguel explica que la CUP té treballada propostes per als pressupostos, estructurades en tres grans blocs. En primer lloc, hi hauria les partides que ja haurien d’estar contemplades en el pressupost d’ERC per donar compliment als acords de la seva investidura, el passat juny: l’estudi de la qualitat de l’aire, el cens de pisos buits, l’estudi per a internalitzar el servei de neteja de la ciutat i l’1% del pressupost municipal perquè es decideixi de forma participativa.  En segon lloc, la consellera cupaire destaca que cal incloure les partides necessàries per implementar els acords de les mocions presentades per la CUP i que van ser aprovades.

Per últim, dins la proposta de la CUP hi hauria totes les partides relacionades amb les polítiques socials, mediambientals i de cohesió de la ciutat. Sense voler entrar en detall, la CUP ha posat com a exemples l’increment de la partida d’educació fins el 6% del pressupost, la qual cosa significa un augment de 1,7 M€; partides per a disposar de pisos de lloguer social i rehabilitar façanes; partides per a transformar carretes en avingudes urbanes i facilitar la implementació de carrils bici; o partides per a garantir un manteniment òptim del nostre patrimoni així com per recuperar tots els treballadors del MHT «perduts».