.

Imatge de l'assemblea veïnal de Bonavista

Imatge de l’assemblea veïnal de Bonavista

Ahir a la tarda, al barri de Bonavista, prop d’una quarantena de persones es van aplegar a l’assemblea convocada per la CUP de Tarragona en col·laboració amb la CUP de la Canonja. Representants veïnals, així com entitats com la Plataforma Cel Net i La Canonja 3 també hi van ser presents.

L’assemblea va servir perquè els veïns i veïnes compartissin experiències viscudes sobre incidents a les químiques i, sobretot, “molta indignació” envers “la sensació de vulnerabilitat generalitzada que es té”, subratlla la CUP en un comunicat.

En relació al núvol tòxic generat el passat dilluns arran de la fuita a l’empresa Nitricomax, la indignació es concentrava “en el fet que es duen a terme molts simulacres però el dia que passa un incident gairebé no es rep informació”.

La reclamació de més informació sobre el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta), l’elaboració d’un pla d’evacuació del Mercat de Bonavista, conèixer qui s’encarrega d’activar el protocol i qui de l’Ajuntament s’encarrega d’avisar la població van ser algunes de les reivindicacions que van generar consens. Però la reivindicació central, formulada per la CUP de Tarragona i la Plataforma Cel Net, va ser la necessitat de conèixer de primera mà quines són les emissions del Polígon Sud, per posteriorment, poder exigir que es compleixin els mínims de seguretat i respecte mediambiental.

Així doncs, l’assemblea veïnal va consensuar que al llarg del juny s’engegarà la campanya de sensibilització ambiental. Una campanya que, per cert, ja està dissenyada per la Plataforma Cel Net i tot un llistat d’entitats ecologistes del Camp de Tarragona. D’aquesta manera moviment veïnal, ecologista i polític volen anar de la mà per vetllar per la salut de la població que respira les emissions d’una indústria química que, a banda de beneficis econòmics, genera desconfiança i inseguretat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */