.

El 3 de 9 amb folre descarregat pels Moixiganguers d’Igualada en la segona ronda. Foto: Roger Segura

La CUP ha denunciat la presència d’una empresa “d’extrema dreta” en els controls d’accessos a la Tàrraco Arena Plaça on aquest cap de setmana s’ha celebrat el Concurs de Castells. La formació ha reclamat que la gestió de l’equipament públic, ara externalitzada, torni a les mans de la Diputació de Tarragona, que n’és la propietària, “després de constatar que la gestora -Agència de Publicitat Internacional Catalana- contracta l’empresa d’extrema dreta Levantina de Seguridad per al control dels accessos als espais”. Els cupaires han fet referència a les crítiques d’assistents a l’esdeveniment casteller a les xarxes socials d’haver estat “coaccionats” per treballadors, que els haurien exigit parlar en castellà o els haurien fet comentaris sobre la seva vestimenta, segons la seva versió.

Segons la CUP, desenes d’assistents també van denunciar en la jornada de dissabte del Concurs de Castells que els membres de l’empresa duien tatuatges amb símbols nazis o feixistes que en la jornada de diumenge haurien ocultat amb samarreta de màniga llarga sota l’uniforme.

Els cupaires han recordat que durant el mandat a la Diputació de Tarragona, el grup ha reclamat que l’equipament sigui gestionat de forma directa. També han qüestionat l’adjudicació de la gestió de l’espai a aquesta empresa, que, segons la formació, té vincles amb l’exalcalde de Vila-seca i expresident de l’ens, Joan Maria Pujals Vallvé. En aquesta línia, la CUP ja va denunciar l’any passat que el lloguer que pagava l’empresa per gestionar la Tarraco Arena Plaça era “irrisori” i va denunciar presumptes irregularitats en la contractació del personal. Així, reclamen que s’insti l’empresa que gestiona l’equipament a rescindir tota relació comercial amb Levantina de Seguridad.

El grup polític de la CUP a la Diputació de Tarragona posa a disposició un correu (grup-cup@dipta.cat) per si algú vol denunciar “algun tipus de vexació o agressió per part de membres d’aquesta empresa de seguretat”.

ACN