.

.

TOTS 21

La CUP ha demanat a l’alcalde de Tarragona una reunió informativa urgent per aclarir si l’Ajuntament renunciarà finalment als Jocs Mediterranis.

Davant la recent declaració de l’alcalde de la ciutat a un mitjà de comunicació local en què Ballesteros formula un desesperat ultimàtum al govern espanyol per tal d’aconseguir un finançament d’última hora que no obligui a suspendre els Jocs Mediterranis 2017, la CUP de Tarragona demana a l’equip de govern que faci un gest de “responsabilitat política i de transparència” i convoqui als grups municipals del consistori a una reunió informativa urgent.

Segons afirma la formació anticapitalista, aquesta trobada hauria de permetre que tant el propi alcalde com el conseller Villamayor, responsable dels Jocs, “exposin sense embuts si assumeixen plenament la possibilitat de renunciar als Jocs Mediterranis en cas de no rebre una milionària inversió estatal abans del 31 de juliol”. En opinió de la CUP, “el caràcter insostenible i injustificat del Jocs és una evidència des de fa molts mesos, i ara els fets vénen a demostrar que fins i tot el seus principals promotors acceptarien que l’actual cúmul d’entrebancs, incerteses i demores ha conduït al Jocs a romandre encallats en un fanguissar, com fins i tot ha reconegut el Comitè Olímpic Espanyol”.

Segons indica la formació independentista, “el desgavell actual en relació als Jocs requereix que l’alcalde Ballesteros s’adreci no només a la premsa, sinó també als grups municipals directament per oferir les explicacions que pertoquen, especialment si tenim en compte el to triomfalista propi d’un publicisme d’aparador que l’Ajuntament de Tarragona fa servir habitualment”. La CUP posa com exemple d’aquesta pràctica la presentació pública del Pla Estratègic del llegat dels Jocs Mediterranis del passat 13 de maig. En aquella presentació, “el conseller Villamayor afirmà en clau laudatòria que els esdeveniments esportius són una oportunitat pel desenvolupament local, però el cert és que la població dels barris de Ponent no en seran el beneficiaris principals”. Per tot plegat, la CUP considera que les crítiques envers els JJMM 2017 són a hores d’ara que vàlides i fonamentades que mai.