TOTS 21

Una imatge de l’acte d’aquest dissabte. Foto: Marc Busquets

La CUP ha fet balanç dels dos anys de l’actual mandat polític, aquest dissabte, en un acte a l’exterior del Casal Despertaferro de Reus. Hi han intervingut els tres regidors independentistes, Marta Llorens, Mònica Pàmies i Edgar Fernàndez, i dos de l’anterior etapa, Mariona Quadrada i Xavier Angelergues. Se’ls ha unit també Aleida López, tot plegat per «compartir el nostre model de ciutat» amb els assistents i per analitzar l’acció del govern que lidera el batlle, Carles Pellicer. El comerç, la mobilitat, el benestar social i la internalització dels serveis, entre altres, han estat les qüestions que s’han comentat, segons informa Reusdigital.

Ha iniciat la sessió López, qui com a integrant de l’assemblea de la CUP a Reus ha comentat com s’ha organitzat aquesta durant la pandèmia. Ha indicat que en moments excepcionals com els viscuts, han mirat de «sumar» a l’hora de construir propostes per pa·liar els efectes de la covid a la ciutat, si bé ha carregat contra la tendència que al seu parer té el govern a «fer-se la foto per quedar bé». Pel que fa al comerç, Quadrada ha alertat que a la capital del Baix Camp «hi ha barris sense serveis bàsics» i ha qüestionat que el model de les Àrees de promoció econòmica urbana (APEU) «sigui la solució que ens volen vendre».

En aquest sentit, ha argumentat que les botigues petites «no podran complir els requisits» que comporta l’impuls d’un projecte com aquest. Pel que fa al mercat del Carrilet, finalment, ha recordat el «rebuig frontal» que va causar l’anunci del seu tancament i ha volgut posar en valor el factor de «cohesió social» que genera l’equipament. Acte seguit, Pàmies ha centrat la seva intervenció en la mobilitat al terme. Ha carregat contra les «polítiques contradictòries» que es despleguen des del govern i ha posat d’exemple «carrils bici que no porten enlloc» com a mostra de la «mala planificació» en aquest àmbit.

Després, Fernàndez ha avaluat les polítiques socials que es promouen des del consistori. Abans, però, ha fet un apunt sobre l’acte d’ERC d’aquesta setmana, en què la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, va dir que «Esquerra porta el pes del govern». «Si és així, que malament. Es necessita humilitat, per governar», ha disparat el cupaire. En clau d’habitatge, ha denunciat que «hagin de ser les entitats» les encarregades de mediar entre l’administració i la justícia per «evitar desnonaments». Finalment, Llorens ha tancat la primera part de l’acte amb una nova aposta per la municipalització dels serveis, ja que «la internalització suposa recuperar drets per a la ciutadania». A posteriori, ha anunciat que la CUP no prendrà part en l’impuls del pla estratègic Reus horitzó 32. «És paper mullat i postureig», ha reblat.

En la trobada també hi ha pres part l’exregidor Angelergues. Aquest ha lamentat que l’Ajuntament «no treballi per la independència» i ha apuntat que els 40 encausats a la ciutat pels fets de l’1-O i dies posteriors «no han rebut gaire suport» del consistori. Més tard s’ha iniciat un debat entre els assistents i els cupaires, per donar pas a un dinar popular.

Marc Busquets (Reusdigital) / GDDCT