.

La CUP exigeix que no tornin els vaixells de guerra

La CUP exigeix que no tornin els vaixells de guerra

Després de conèixer la notícia sobre la més que possible arribada a Tarragona del portaavions USS Dwing Eisenhower el proper mes d’abril, la CUP ja ha fet sentir el seu malestar al respecte. La formació considera l’arribada del portavions com “un atac a la convivència i a la pau a al ciutat, alhora que desobeiria el mandat de les urnes l’únic cop que això s’ha preguntat de manera majoritària a la població de la ciutat”.

La CUP ha volgut “rebutjar enèrgicament” la tornada, set anys després, de vaixells de guerra al Port de la ciutat. “El febrer de 2003 Tarragona es declarava ciutat contra la guerra, així, doncs, aquesta arribada suposaria un atac contra tota aquella lluita, que encara es manté i que s’aixecarà de nou en cas que això passés”.

Al mateix temps, la CUP exigeix al grup municipal del PSC que e”s posicioni d’una vegada sobre aquesta possibilitat, després de l’última abstenció al plenari”. La formació de l’esquerra independentista acusa el govern de la ciutat de “complicitat per l’acolliment d’aquests bucs i, per tant, dels esdeveniments bèl·lics a l’est del Mediterrani”. La CUP manté que l’arribada d’efectius militars en port tarragoní “pot comportar la militarització de Tarragona i futurs perills per a la població -el JFK i altres portaavions que han vingut en el passat duien propulsió nuclear-“, subratllen.

D’aquesta manera, la Candidatura es fa seu l’argumentari de deu punts de la Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau, entitat antimilitarista referent a la ciutat, en què assenyala, entre d’altres, “la falsedat dels suposats beneficis econòmics que podria generar la visita de soldats al port tarragoní”. En aquest sentit, demanen a CiU el “dret a decidir” dels tarragonins sobre aquest afer, deu mil dels quals van votar en una consulta popular contra aquests vaixells de guerra.