TOTS 21

Segona jornada del cicle 'Construint estratègies'. Foto: Xarxes Socials

Segona jornada del cicle ‘Construint estratègies’. Foto: Xarxes Socials

La cultura com a quarta porta pota de l’Estat del Benestar i el dret públic d’accedir-hi van ser algunes de les qüestions que es van debatre ahir al Consell Comarcal de Tarragona en el marc de segon cicle de la jornada ‘Construint estratègies’ organitzat per ERC-MES-MDC i ERC a la Diputació. Tarragona, com a ciutat gran en nombre de persones, i amb un pes important cultural ha de desenvolupar noves estratègies per crear productes culturals que consolidin la identitat tarragonina. Alguns dels exemples de quin paper ha de jugar la cultura van girar entorn la tradició castellera. Aquesta s’ha consolidat com un producte clarament tarragoní amb repercussió internacional va ser una de les conclusions que se’n van extraure.

Durant la jornada també es va debatre sobre com buscar un joc entre el consum intern i extern en productes com l’audiovisual. ‘Quin és el paper que ha de jugar aquest sector?’ i ‘com distribuir els productes audiovisuals del territori?’ van ser algunes de les altres qüestions que es van plantejar.

La jornada, que va començar a les 10h i va començar vora les 13.30h, va comptar amb la intervenció de Carlota Guerrero, periodista i coordinadora de la Catalunya Film Comission, seguida per Miquel Botella, economista i expresident de les Colles Castelleres de Catalunya. També hi va intervenir Alfred Fort, gestor cultural i gerent de l’Associació de Professionals de Circ de Tarragona, i Josep Bargalló, filòleg i exdirector de la Fundació Ramón Llull.