.

.

TOTS 21

Imatge d’una de les sessions. Foto: Cedida

Les destinacions turístiques “han de crear experiències innovadores i amb valor afegit si volen diferenciar-se i posicionar-se davant el client”, segons explica Jaume Marín, expert en màrqueting i storytelling, per a qui «l’única possibilitat de rejovenir la marca turística de cada destinació, passa per la creació d’experiències memorables que afegeixin valor per crear una proposta  diferenciada, que pugui atreure nous clients que percebin aquest valor”.

El primer eix de treball del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya planteja al sector l’oferta d’una experiència turística excepcional i per tal de recolzar les empreses per assolir aquest repte. Amb aquesta finalitat, Turisme de la Generalitat, juntament amb el Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat, ha organitzat el curs de disseny de producte ‘Com crear valor dins de l’experiència turística?’, impartit per Jaume Marín, expert en innovació i creació de productes memorables, conferenciant internacional i docent a la Universitat de Girona i del CETT de Barcelona.

Una seixantena de professionals han participat a l’Espai Ebre Km0 de l’Oficina de Turisme d’Amposta i a la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili a Vila-seca, en les primeres sessions d’aquest taller pràctic que, mitjançant una metodologia innovadora, “proposa 30+1 elements on es garanteix la millora de la rendibilitat i l’eficàcia en la creació de nous productes i serveis, que serveixin per atreure nous perfils de viatgers a la nostra destinació» com indica el seu docent.

Actualment, hi ha places disponibles per a la sessió que tindrà lloc a Lleida el dia 16 d’abril, a la seu d’Eurecat Lleida, per a la que es pot realitzar la inscripció on-line

D’altra banda, s’ha completat l’aforament a les sessions que tindran lloc a la seu d’Eurecat Manresa el proper 6 de març i a l’Auditori Giroemprèn del Parc de la Universitat de Girona, edifici de la seu d’Eurecat a Girona, el dia 17 d’abril.

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org