TOTS 21

Imatge d’arxiu de l’escola Mossèn Ramon Bergada. Foto: Ràdio Constantí

L’escola Mossèn Ramon Bergadà té quatre classes confinades a causa del coronavirus i l’escola Centcelles en té una. Es tracta dels grups de P3 A, P3 B, P5 A i P5 B en el cas del Bergadà i del grup de P5 A en el cas del Centcelles. En total són 80 alumnes, 8 docents i una persona d’administració i serveis confinats a l’escola Mn Ramon Bergadà amb un positiu confirmat i 14 alumnes confinats a l’escola Centcelles amb un positiu confirmat.

Seguint les indicacions del Departament de Salut de la Generalitat s’ha activat el protocol de mesures per aquests casos, amb proves PCR i quarantena dels grups afectats. La resta de grups de les escoles mantenen l’activitat lectiva habitual. Des dels centres es recorda que els germans/es de l’alumnat afectat, que cursen altres nivells, poden assistir a classes mentre s’espera el resultat de la prova PCR i quan aquest sigui negatiu.

Segons les últimes dades d’afectació de la Covid-19 a Constantí, segueix l’increment de casos positius. El municipi ha sumat 8 nous contagis en les darreres 24 hores. El risc de rebrot s’enfila fins als 1021 punts, considerant-se un risc molt alt. Tal com indiquen les dades que facilita el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a través del mapa interactiu de casos positius per població, el nombre de positius acumulats des de l’inici de la pandèmia al municipi és de 365.

Segons informa l’Ajuntament de Constantí actualment hi ha 50 persones cursant la malaltia al municipi. Des del consistori constantinenc s’insisteix en la importància de seguir les mesures de seguretat amb l’ús de la mascareta, el distanciament social, la neteja de mans i la ventilació.

Redacció