.

.

TOTS 21

La Cooperativa Obrera Tarraconense (COT) es va constituir el 1904 i es consolida el 1919 amb la construcció de l’edifici i l’obertura de la botiga, el cafè i el forn

La Cooperativa Obrera Tarraconense (COT) es va constituir el 1904 i es consolida el 1919 amb la construcció de l’edifici i l’obertura de la botiga, el cafè i el forn

L’edifici de la Cooperativa Obrera Tarraconense, entitat ubicada a la cruïlla del Carrer Reding i Fortuny de Tarragona, ha celebrat els cent anys de l’obra arquitectónica obra de l’arquitecte Josep Maria Pujol de Barberà. La Cooperativa Obrera Tarraconense (COT) es va constituir el 1904 i es consolida el 1919 amb la construcció de l’edifici i l’obertura de la botiga, el cafè i el forn. Avui, 1 de maig de 2019, l’emblemàtic equipament commemora els 100 anys d’història. En deixa constancia, la placa commemorativa colocada a l ́entrada a l ́entitat pel carrer Fortuny. A poques hores de finalitzar la jornada festiva del dia del/a treballador/a volem transmetre l’alegria d’haver cel·lebrat amb la ciutat de Tarragona aquesta efeméride plegats.

Un dels records tangibles d’aquesta fita és l’obra que ens ha obsequiat Miquel Wert, un mural on ha volgut treballar amb la memòria d’un passat col·lectiu que tanmateix reflecteix un sentiment present. Aquí li ha volgut donar tota la importància a l’espectador, al teixit humà (es podrien fer molts paral·lelismes amb el sistema cooperatiu i d’associacions), també queda més obert i tothom pot veure-s’hi emmirallat. I evidentment remarquem la celebració que la data del centenari es mereix.Miquel Wert és un artista nascut a Barcelona el 1982 que, des de fa més d’una dècada, s’acosta a la teatralitat de la vida quotidiana i qüestiona la representació del subconscient col·lectiu amb estampes plàstiques que reconstrueixen un passat recent que sembla esvaïr-se de la nostra memòria.

Wert, que combina l’obra d’estudi amb el muralisme de mig i gran format, ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives i la seva obra està present en col·leccions privades de més d’una desena de països.Més de 2000 assistents han participat a les activitats gratuïtes i de pagament programades des del divendres 26 d’Abril fins avui dimecres 01 de Maig del 2019. A destacar l’actuació musical de la Vella Dixieland la nit del 30 d’Abril i la sessió musical amenitzada a continuación pel DJ RAYO. L ́entitat té previstos els propers mesos encara nous projectes vinculats a la celebració del Centenari: com és la publicació d’un llibre a mitjans de juny per parlar de l’història de l’edifici i la instalació d’un ascensor per que sigui 100% accesible per a tots els ciutadans amb mobilitat reduïda.