.

.

TOTS 21

Platja de Llevant de Salou, plena de banyistes.

Els responsables dels allotjaments del centre de la Costa Daurada es mostren satisfets amb els resultats obtinguts durant el mes de juliol, en què les pernoctacions han augmentat un 4% respecte al mateix mes de l’any 2016. En els municipis de Salou, Cambrils i Vila-seca, l’ocupació global entre hotels, càmpings i apartaments s’ha enfilat fins al 87,3%, dos punts més que l’any passat. Segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, l’increment en pernoctacions s’ha produït a causa d’un creixement del mercat nacional (5,76%), irlandès (23,7%), holandès (12,2%), alemany (31,4%), italià (177%) i rus (21,9%).

Pel que fa als diferents tipus d’allotjament, destaca l’increment del percentatge d’ocupació dels apartaments, que han assolit el 71,1% -2,7 punts més-, amb una mitjana de cinc nits d’estada.

Agost amb previsions optimistes

La previsió d’ocupació pel mes d’agost als establiments hotelers de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda “és optimista i es podria arribar al 93%, percentatge que s’assolia l’any passat”, ha manifestat el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FETH), Eduard Farriol.

El sector del càmping s’espera arribar a una ocupació d’entre el 80 i el 85%, sobretot gràcies al mercat proximitat que es desplaça en caravana o autocaravana. En aquest sentit, segons Farriol “són importants els mercats francès i holandès, que han fet bones reserves”, per la qual cosa “creiem que podrem mantenir les ocupacions previstes”. Així mateix, “hi ha un guany en els mercats català i espanyol”.

Pel que fa al sector dels apartaments, “l’agost obtindrà també bons percentatges i es podria arribar al 90% o 95%, ratllant el ple tècnic”, ha afirmat el president de la FEHT. En aquest sector, han crescut els mercats irlandès, anglès i francès, mentre que el nacional es manté, amb una lleugera tendència a l’alça.

ACN