.

Jornades de treball Buy Catalunya

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha participat aquest dijous a la jornada Buy Catalunya, organitzada des de l’Agència Catalana de Turisme i que aquest any arriba a la seva cinquena edició. Durant la jornada, representants del Patronat han mantingut trobades amb operadors turístics internacionals, per tal de presentar-los l’oferta turística de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

El Palau de Congressos de Catalunya a Barcelona ha acollit aquest dijous la cinquena edició del Buy Catalunya, una jornada de treball organitzada des de l’Agència Catalana de Turisme que permet que 170 operadors turístics procedents de 36 mercats diferents mantinguin trobades amb empreses i entitats relacionats amb l’oferta turística catalana. L’objectiu de la jornada és generar negoci entre els representants catalans i els operadors turístics participants. De fet, la jornada ha generat un total de 3.000 entrevistes.

Representants del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona han assistit al Buy Catalunya per tal de donar a conèixer les possibilitats que ofereixen les destinacions turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre. En aquest sentit, els representants del Patronat han mantingut reunions amb operadors turístics de diferents mercats amb l’objectiu que programin aquestes destinacions.

Així, per part de Costa Daurada s’han mantingut trobades amb un total de 18 operadors turístics. En el cas de Terres de l’Ebre s’han mantingut 14 trobades amb operadors. Tots ells, segons la seva especialització, han rebut informació específica sobre diferents productes de les Terres de l’Ebre, (declarades Reserva de la Biosfera), com el turisme de natura, l’ecoturisme, el turisme cultural o el gastronòmic i enoturístic.

Els dies previs a la celebració del Buy Catalunya l’Agència Catalana de Turisme ha organitzat diversos viatges de familiarització adreçats als operadors turístics participants a la jornada de treball. Els viatges s’han organitzat en funció de les preferències de cada tour operador. Així, el viatge dedicat al turisme enogastronòmic ha passat per la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, on s’ha realitzat l’activitat del Tuna Tour, a l’Ametlla de Mar, i  s’ha conegut la gastronomia de l’Ampolla, o la història de l’elaboració de l’arròs al Delta de l’Ebre. Els participants a aquest viatge també s’han apropat al Molí de Rafelet o la ruta de les muscleres a Sant Carles de la Ràpita. Han estat dos els grups que han gaudit d’aquest viatge, amb un total de 36 tour operadors participants.

Per la Costa Daurada han passat tres viatges més, amb l’oferta enoturística i de golf com a protagonistes. En aquests viatges s’han realitzat tasts de vins al Priorat i la Conca de Barberà, s’han visitat dos camps de golf, s’ha fet senderisme per la Ruta del Cister i s’ha visitat el patrimoni de Reus i Tarragona.