.

Àngel Juárez, durant la reunió mantinguda amb els responsables de Salut

Una petita representació de la Coordinadora d’Entitats de les Comarques de Tarragona (CECT), que aglutina més de 80 entitats del territori, s’ha reunit aquest dimecres al migdia amb diferents responsables de la delegació territorial de Salut a Tarragona, entre els quals hi havia el seu director, Josep Mercadé.

A la reunió s’han tractat diversos temes relacionats amb la sanitat, especialment les llistes d’espera. La CECT ha expressat a Mercadé la seva “preocupació” pel fet que hi ha un bon nombre d’operacions garantides (és a dir, aquelles que per llei no poden tenir una llista d’espera superior als sis mesos) que actualment tenen una espera molt superior al mig any als hospitals tarragonins.

Els responsables de Salut han explicat que estan fent un esforç i que en els darrers sis mesos s’han abaixat les llistes d’espera al voltant d’un 20%. També han afirmat que preveuen superar les 11.700 intervencions quirúrgiques del 2013, ja que al juny de 2014 ja comptabilitzen més de 7.000.

Incompliment de les lleis

El president de la CECT, Ángel Juárez, ha explicat que des de la Coordinadora “valorem la feina que s’està realitzant”. No obstant això, “continua havent moltíssima gent que porta més de sis mesos esperant que la operin quan la llei estableix el contrari”. Per aquest motiu, Juárez ha assegurat que “estem estudiant si portar aquesta qüestió als jutjats. Aquí s’estan incomplint articles de la Llei General de Sanitat i de la Llei General de Salut Pública i ells ho reconeixen”. “Per això”, ha continuat, “estem treballant per veure si emprenem accions legals que poden derivar en un procés tant civil com penal. La llei és molt clara al respecte i si Salut la incompleix algú ho haurà de pagar”.

Per altra banda, Salut s’ha compromès amb la CECT a seguir treballant per ampliar l’horari de la Unitat d’Hemodinàmica a Tarragona. Així mateix, els responsables de Salut i de la CECT s’han compromès a regularitzar aquestes trobades periòdiques i celebrar una cada tres mesos. La propera reunió es durà a terme el mes de setembre i, la següent, abans de Nadal.