.

.

TOTS 21

Un vehicle de la La Policia Local de Torredembarra. Foto: Cedida

El Jutjat número 9 del Vendrell ha imputat recentment el conductor d’un turisme que va fugir com a presumpte autor d’un accident de circulació en què va resultar ferit greument un motorista. Els fets van succeir el 14 de febrer de 2020, a la rotonda de la T-210  i la identificació del possible culpable s’ha produït gràcies a una àrdua labor d’investigació de la Policia Local de Torredembarra.

Aquell 14 de febrer va ser la mateixa Policia Local de Torredembarra la que va socórrer el motorista. Un cop auxiliat el conductor de la motocicleta, la Policia Local es va posar en marxar per poder extreure la informació necessària per localitzar el turisme escapolit, aquesta informació era molt escassa pel que es va realitzar una difusió de recerca d’informació a les xarxes socials de l’Ajuntament de Torredembarra.

Paral·lelament, es va confeccionar l’itinerari inicial del turisme escapolit, fins al lloc de l’accident, gràcies a les múltiples declaracions de testimonis i el visionat de les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat de diverses empreses de la Pobla de Montornès.

En data 17 de febrer de 2020, una trucada anònima a la Policia Local va aportar informació rellevant per a la localització del turisme que va provocar l’accident, el qual es va localitzar amagat a l’interior d’una finca privada a la localitat del Vendrell. Amb l’esforç dels agents actuants es va poder recrear l’itinerari inicial i ubicar-lo sense cap dubte, com el vehicle escapolit del lloc de l’accident.

Una vegada diligenciades totes aquestes gestions de recerca, la Policia Local de Torredembarra va demanar al Jutjat núm. 9 del Vendrell l’ocupació, recollida i dipòsit judicial del vehicle investigat, per poder realitzar-li totes les inspeccions i gestions pertinents per a l’esclariment dels fets.

A causa de la pandèmia per la Covid-19, l’autorització judicial es va demorar en el temps, però els instructors de les diligències van continuar realitzant gestions per l’esclariment dels fets i per a la imputació del presumpte conductor. També van controlar que el vehicle investigat continués al mateix lloc mentre esperàvem l’autorització judicial.

Finalment, el Jutjat número 9 del Vendrell va autoritzar a la Policia Local de Torredembarra la realització de les gestions necessàries amb el vehicle investigat, les quals es van realitzar amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, realitzant diverses inspeccions oculars i recollida de restes biològiques.

Totes aquestes gestions han estat decisives per reforçar la versió dels agents actuants i imputar al titular del vehicle, ja que s’ha pogut establir un itinerari habitual de turisme, així com la causa probable, per la qual el conductor va fugir del lloc de l’accident.

La família del motorista accidentat ha dirigit fa unes setmanes una carta a l’Ajuntament d’agraïment per la col·laboració i implicació de la Policia Local i Mossos d’Esquadra, tant per la investigació realitzada com per haver-lo auxiliat i mostrat interès per l’evolució de la seva salut.

Redacció