.

.

TOTS 21

Imatge d'una trobada de la Comunalitat Reus Sud. Foto: Cedida

Imatge d’una trobada de la Comunalitat Reus Sud. Foto: Cedida

Imatge d'una trobada de la Comunalitat Reus Sud. Foto: Cedida

Imatge d’una trobada de la Comunalitat Reus Sud. Foto: Cedida

La Comunalitat Reus Sud, el projecte de foment de l’economia social, solidària i del cooperativisme que incideix en l’àrea sud de la ciutat, organitza aquest mes d’octubre quatre jornades per incentivar la participació ciutadana entorn als eixos de treball del projecte que promouen iniciatives d’ajuda mútua i intercoop eració, donant suport a projectes de valor econòmic i social.

La primera de les jornades tindrà lloc aquest divendres, 13 de gener de 10 a 12h al Centre Cívic Migjorn, amb la presentació dels recursos que Mas Carandell posa a l’abast de la ciutadania per a la inserció laboral.

El 19 de gener, de 19 a 21h., al Centre Cívic Migjorn tindrà lloc la jornada “Situació de l’accés a l’habitatge al sud de Reus i alternatives d’accés a l’habitatge”. La xerrada comptarà amb una primera part en què Aaron Gutiérrez, professor de geografia a la URV, explicarà l’evolució de l’accés a l’habitatge els darrers anys. A la segona part de la jornada s’explicaran dues experiències alternatives d’accés a l’habitatge: la Masoveria Urbana i l’Habitatge Cooperatiu. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia al següent enllaç: https://www.eventbrite.es/e/entradas-situacio-delacces-a-lhabitatge-al-sud-de-reus-ialternativesdacces-a-l-498610817377

Finalment, el dia 25 de gener 18:30h al Centre Cívic Migjorn, tindrà lloc la 6a trobada de la Xarxa de Dones Reus Sud. En aquesta sessió tindrà lloc el taller d’art comunitari «La branca i el niu» conduït per Maite Serna. L’objectiu es crear espais de vincle entre les persones participants a través de l’art comunitari i l’artterapia.

La Comunalitat Reus Sud és una de les 22 comunalitats urbanes que s’han constituït a Catalunya gràcies al programa de subvencions del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. La Comunalitat Reus Sud s’articula a través de cinc entitats: Icaria Cooperativa (que actua com entitat coordinadora), les cooperatives Les Abelles, Llars Familiars, l’Associació Reus Refugi i l’Ajuntament de Reus.