TOTS 21

Imateg d’arxiu de la celebració de la Batalla de Torredembarra. Foto: Anna F

Després de deu edicions de la Festa de la Batalla, la Regidoria de Turisme ha decidit iniciar una nova etapa més centrada en la història, la commemoració i la divulgació i sense fira amb parades comercials. La celebració passa a anomenar-se Torredembarra 1713. Jornades històriques, commemoratives i lúdiques vinculades a la batalla de Torredembarra del 16 de juliol de 1713.

Aquest nou format s’estrenarà el dissabte 19 i diumenge 20 de maig. Aquest darrer dia es mantindrà una de les activitats més populars d’aquests anys, la recreació de la Batalla de Torredembarra. Les diferents activitats programades també tindran com a protagonista les músiques i danses de l’època.

Programa d’activitats:

Dissabte 19 de maig

A les 11 h i a les 18 h, itinerant per l’eix comercial Cercavila històrica, musical i festiva i espectacle d’animació i teatre: La Crida dels Jocs, a càrrec de Xarop de Canya.

A les 12 h, al Pati del Castell, inauguració de l’exposició temàtica del Memorial 1714.

A continuació, concert amb el grup Tree Ravens: Nostàlgia Poètica (músiques del S.XVII i XVIII) i en finalitzar es podrà realitzar un tast de xocolata fins a exhaurir existències.

A les 13.15 h i a les 17 h, visita guiada al Castell. Inscripció a la pàgina web www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de la visita al Pati del Castell. Preu: 3 €. Places limitades. Punt de sortida: Pati del Castell. Recorregut 1 h. Es visita: Pati del Castell, Sala Lluís d’Icart, Sala de Plens i Sala de Juntes. Abans de començar la visita, es podrà realitzar un tast de xocolata fins a exhaurir existències.

A les 19 h, a la pl. de la Vila, espectacle amb música i contes «Romanços de guerra», a càrrec de Fil I Canya

A les 19.30 h, a la pl. del Castell, espectacle de danses del S.XVIII I XIX, a càrrec de l’Esbart Dansaire de Rubí.

Diumenge 20 de maig

Durant tot el matí de diumenge, a la pl. del Castell:

Recreació històrica de la Guerra de Successió, amb la participació dels grups: Miquelets de Catalunya, Regiment d’Hússars Hongaresos de Moià i Sanguen Honoris.

A les 12 h, a la Torre de la Vila

Desfilada de tropes; ofrena floral i salves d’honor.

A les 13 h, recreació de la Batalla de Torredembarra, amb la participació dels diferents grups de recreació històrica.

A les 17 h, visita guiada al Castell. Inscripció a la pàgina web www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de la visita al Pati del Castell. Preu: 3 €. Places limitades. Punt de sortida: Pati del Castell. Recorregut 1 h. Es visita: Pati del Castell, Sala Lluís d’Icart, Sala de Plens i Sala de Juntes. Abans de començar la visita, es podrà realitzar un tast de xocolata fins a exhaurir existències.

Actes previs

De dilluns 14 de maig a diumenge 20 de maig, al Pati del Castell, exposició «Defensors de les llibertats de Catalunya» (Memorial 1714).

Per diversos establiments del c/ Antoni Roig i c/ Joan Güell

Exposició: Personatges i Batalles de la Guerra de Successió 1705-1714.