.

“Si la gent vol això, ho farem”, ha assegurat el president de l’executiu europeu Jean-Claude Juncker a la televisió pública alemanya. Foto: Diario de Navarra

La Comissió Europea proposarà abolir el canvi d’hora a la Unió Europea I mantenir l’horari d’estiu. Així ho ha anunciat el seu president, Jean-Claude Juncker a la televisió pública alemanya, ZDF. “Si la gent vol això, ho farem”, ha afirmat el luxemburguès en relació a la consulta pública europea sobre el canvi horari en què, segons la premsa alemanya, un 80% dels 4,6 milions de participants van apostar per suprimir el canvi d’hora. “Hem fet una enquesta, milions de persones han respost i creiem que en el futur, l’horari d’estiu hauria de durar tot l’any i això és el que passarà”, ha explicat Juncker. La seva portaveu, Mina Andreeva també ha confirmat que la CE plantejarà aquesta modificació amb una “proposta legislativa”.

Si la Comissió Europea tira endavant un esborrany de llei sobre el canvi d’horari, el Parlament Europeu i el Consell de la UE, on seuen els 28 estats membre, hauran de decidir si aproven la mesura, un procediment que pot trigar mesos. De moment, l’executiu europeu encara ha de publicar oficialment els resultats de la consulta pública que ha desencadenat aquesta decisió. Segons va filtrar la premsa alemanya aquesta setmana, 3 dels 4,6 milions dels enquestats eren alemanys.

ACN