.

.

TOTS 21

Presentació del conveni entre Repsol i la Coordinadora de Colles Castelleres. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Presentació del conveni entre Repsol i la Coordinadora de Colles Castelleres. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

 

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i Repsol han signat per cinquè any consecutiu un conveni de col·laboració per difondre el fet casteller entre els infants. Enguany, les biblioteques que ho vulguin podran crear la seva Colla Castellera de la Canalla Lectora, un grup de nens d’entre 7 i 11 anys que aprendran els valors dels castells fent les seves construccions amb un joc de peces i llegint i comentant contes de temàtica castellera.

De moment s’han fet dues proves pilot de l’activitat a Valls i al Vendrell, i ara es farà extensiva a qualsevol biblioteca del territori català que hi tingui interès. A la signatura del conveni hi ha assistit el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, que ha destacat la motivació de “treballar pel planter casteller, sobretot si és per fomentar la lectura”.

“La canalla és la perla del món dels castells, i els hem d’inculcar els seus valors de ben petits”, ha manifestat Jordi Grau, president de la CCCC. Per la seva banda el director del complex de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, ha manifestat que Repsol Tarragona se sent propera al món casteller per proximitat, i perquè “els seus valors s’assemblen als de la nostra empresa”.

El conveni, que preveu una aportació de 10.000 euros per part de Repsol, s’ha signat a la Biblioteca Pública de Tarragona el dia que marca el sisè aniversari de la declaració dels castells com a Patrimoni Cultural Immaterial. A banda d’aquesta activitat, el conveni preveu portar a les escoles l’activitat divulgadora Fem un castell? i el finançament de la IV Jornada de Bones Pràctiques de Gestió que es va fer el passat 4 de juny al Vendrell.