.

.

TOTS 21

Torredembarra ha acollit un multitudinari Carnaval, organitzat conjuntament per la Regidoria de Festes i l’Associació Amics del Carnaval, que enguany ha destacat per les novetats en els recorreguts de les rues i en l’espai de la festa de nit i de la paella popular. Es va ubicar un envelat de mil metres quadrats a l’aparcament de Mañé i Flaquer que va acollir el ball de Carnaval de dissabte a la nit i també el dinar de diumenge. Aquest canvi va permetre oferir més espai per a la festa amb menys afectació al veïnat. Relacionat amb aquesta nova ubicació, també hi va haver modificacions als recorreguts de les rues (la del dissabte a la nit va finalitzar a la cruïlla entre Antoni Roig i Francesc Moragas, i la de diumenge es va mantenir al passeig Marítim però amb sortida a Cal Bofill i arribada a la Casona).

Dissabte al matí va ser el torn de la 17a edició del Concurs de Mascotes disfressades, amb 25 mascotes a concurs, 16 participants més que l’any passat. El guanyador va ser el Das, que va obtenir 1 visita veterinària i una sessió de perruqueria. Fins a 8 mascotes més van rebre diversos vals de regal dels comerços col·laboradors. Tot seguit es va celebrar el Carnaval Infantil amb una Rua i un Ball de Disfresses acompanyat d’un espectacle musical d’animació, que va omplir de disfresses i de color la plaça del castell.

1.925 persones, dissabte, i 2.102, diumenge, van desfilar a les rues del Carnaval. Pel que fa a la Gran Rua de dissabte a la nit, van ser 800 més que l’any passat, repartides entre 23 carrosses (5 més que l’any passat) i 6 comparses.

Diumenge van ser 2.102 persones (600 més que el 2019) les participants a la Rua de Baix a Mar, distribuïdes entre les 24 carrosses i 6 comparses inscrites. La batalla del confeti també va ser multitudinària amb la participació de 1.470 persones.

Després del dinar d’ahir, la Regidoria de Cultura va fer públic els Reconeixements del jurat, format en aquesta ocasió per: Edu Cornadó, actor i director de teatre, Lourdes Sánchez, mestra de maquillatge a Institut Cal·lipolis, Jan Sánchez, coreògraf, Maria Jose G., joieria i complements i Carles Carrasco, presentador.

Els resultats són els següents:

Reconeixement a la Millor Carrossa:

1. Disbauxa

2. La Ferralla

3. EKESI

Reconeixement a la millor comparsa:

1r Amics de La Nou

2n Volare

3r Brillantina

Reconeixement a la idea més original i a la temàtica satírica:

Spaindereta

Reconeixement a la millor disfressa:

La Cucanya

Reconeixement a la millor coreografia:

EKSI

Reconeixement al millor maquillatge:

               Les Roques

Les Roques

La votació popular, que es pot realitzar en aquest enllaç https://pr.easypromosapp.com/p/888278 és oberta fins demà dimarts 25 de febrer a les 24 h.

Els resultats dels reconeixements del vot popular es donaran a conèixer dimecres 26 de febrer, en acabar l’enterrament de la sardina, a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat.

Fotografies de Anna F.- Aj.Torredembarra