.

.

TOTS 21

L'espectacle parlarà sobre el passat i la història del barri mariner de Tarragona

La Llotja del peix del Serrallo, al Moll de Pescadors s/n, acull aquest dissabte dia 13 de desembre a les 12h la quarta acció pública de la Capsa Ambulant d’Artistes. Un projecte de mediació de El Teler de Llum.

La Maria Roig sortirà de la Capsa Ambulant d’Artistes per explicar què fa i en aquesta ocasió per parlar del barri mariner per excel·lència a la ciutat i del seu passat més pròxim a través del document audiovisual. Però no estarà sola, l’acompanyarà en Jesús Monllaó (director de cinema), els Mènsula Studio (artistes anteriors) i la Montserrat Roig (cineasta amateur).

Sobre Maria Roig Alsina

És diplomada en Scienze e Conservazione dei Beni Culturali Storico-Artistici amb matrícula d’honor a la Universitat de Macerata (Itàlia). Realitza un curs d’especialització a l’arxiu Home Movies, Archivio Nazionale del Film di Famiglia, de Bologna (Itàlia), sobre cinema familiar i amateur. És jurat per al premi Casa Rossa al Bellaria Film Festival (Itàlia). Realitza conferències en el marc del Festival Memorimage de Reus al 2008 i a la Universitat IUAV de Venècia al 2009. Realitzadora del curtmetratge Uncertain timesper al projecte EHMN de la Comunitat Europea. Ha realitzat el Taller de documental creatiu al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona del 2010, realitzant el curt Cinc Batalles que ha tingut ressò internacional.

L’any passat va dirigir un curtmetratge documental Crònica dels anys 60. Imatges de la vida i la festa a la Sènia, que va ser emès per TV3 i va ser cloenda del festival Memorimage. En aquest mateix any va guanyar el premi Memorireus per L’inici d’un segle, un curtmetratge documental sobre el principi del S.XX a Salou. Aquest any 2014 ha estrenat Dalí, emperador de l’acció que ha dirigit junt amb carles Pitarch.