.

.

TOTS 21

Santa Tecla marca un inici de curs intens a la Capsa amb tres propostes de música en viu diferents i que també reflecteixen la varietat de vincles desenvolupats per l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) al llarg dels anys. Així, un nou concert vinculat al concurs SONA 9 per descobrir els nous talents del pop en català, la presència del guanyador del darrer PORTAUTORS, Roger Padrós, i una sessió dins L’HORA DEL JAZZ MEMORIAL TETE MONTOLIU amb Sonic Matters. I per acabar el mes, l’activitat formativa al voltant d’un creador, LOU REED i el seu imprescindible “Rock ‘N’ Roll Animal” que tan influent va ser en l’escena rock tarragonina de finals dels 70.

TECLA A CAPSA amb SONA9

16 setembre, divendres, 19 h / Gratuït

Ja fa anys que la Capsa acull concerts vinculats al concurs SONA9 en el marc de les festes de Santa Tecla, i que són una ocasió immillorable per conèixer alguns dels artistes que seran d’èxit en el futur. En aquest sentit, en anys anteriors i abans de ser populars han passat per la Capsa Lildami o Maria Jaume, que es va classificar en un concert a la Capsa de Música i finalment va guanyar el concurs.

CRISBRU

Liderat per la cantant barcelonina Cristina Brugada, Crisbru és un projecte que busca transmetre un missatge de força i sinceritat en la seva proposta musical. En el seu primer treball discogràfic titulat “Addicta”, i impulsat pel Premi Èxit del Sona9, podem trobar cançons pròpies que barregen el pop d’autor amb sons electrònics i que giren al voltant de temes tabú de la nostra societat i tractant la temàtica de les addiccions.

MICROHOMES

El trio del barri de Sant Andreu a Barcelona són els actuals guanyadors del premi Joventut-Cases de la Música del Sona9, un guardó que els ha permès durant aquest any anar preparant el primer disc que gravaran aquesta tardor sota la producció de Jordi Bastida, guitarrista d’Els Pets. Microhomes han crescut musicalment durant el Sona9, convertint-se en un autèntic power-trio amb una proposta molt original que revolucionarà el rock alternatiu català.

TECLA A CAPSA amb TECLAUTORS

17 setembre, dissabte, 19 h / Gratuït

ROGER PADRÓS

Cantautor nascut a Barcelona, al novembre del 97. A més de cantant, toca el piano i la guitarra. Al llarg de la seva trajectòria ha participat en diversos certàmens que ho han portat a guanyar premis de composició i a actuar en sales emblemàtiques de la seva ciutat com a «Llum de Gas» o «Sala Barts» i fins i tot ser artista resident en «Casa Batlló». Guanyador de l’última edició del concurs per a cantautors Port Autors. Roger va publicar en 2019 el seu primer EP (Mil Més) de la mà de «48 Volts Studio». És destacable el seu pas per la setena edició de la Veu, en la qual va ser semifinalista en l’equip de Pablo López. Es defineix com algú que escriu sentiments i els dona veu. També com algú que persegueix conèixer-se.

ONNIRIA

Banda d’indie rock formada a Tarragona per Paula (veu i guitarra) el gener de 2021. En ple confinament (maig 2020), Paula decideix muntar una banda indie amb projecció i, per això, comença una recerca exhaustiva dels millors músics. El so de la seva guitarra pot recordar a Coldplay i U2. Les seves composicions musicals destaquen per un so molt personal que connecta creant una atmosfera molt especial.

TECLA CAPSA i JAZZ CLUB amb SONIC MATTERS

L’Hora Del Jazz, Memorial Tete Montoliu 32a edició

18 setembre, diumenge, 19 h / 5 € anticipada* i 7 € a taquilla

*Places limitades amb inscripció prèvia a: entrades@capsademusica.com

Capsa i Jazz Club (Memorial Tete Montoliu), arriba a Tarragona la 32 edició de l’hora del Jazz i gaudirem de veritable música de JAZZ en directe, gràcies a les sinergies amb l’Associació de Música Moderna i Jazz de Catalunya (AMJM).

Com en un puzle, en aquest projecte hi encaixen diferents elements que reflecteixen les inquietuds artístiques de l’autor (Matteo Sacilotto, guitarrista i líder del grup) en proposa un viatje des de la fascinació per les cançons dels cantautors italians i espanyols, fins al so del jazz, amb les seves mil facetes. Ha publicat els àlbums Tributi to Nino Rota (2010), The «Comtal Town» Quartet (2019) i Sonic Matters (2021) i actuat en festivals com Udine Jazz (Udine, Itàlia), Mediterranean Music Festival (Eslovènia), Rototom SunSplash (Itàlia), Festival 21 Graus (Sevilla), Thelonious Monk (Trieste, Itàlia).

Sonic Matters:

Sabina Witt, veu

Matteo Sacilotto, guitarra i composició

Xavi Plaza, saxo

José López, contrabaix

Adrià Claramunt, bateria

CAPSA i MÚSIC CLUB amb ROCK ‘N’ ROLL ANIMAL de LOU REED

30 de setembre, 20 h / Gratuït amb consumició mínima*

*Places limitades amb inscripció prèvia a: entrades@capsademusica.com

Un disc fonamental pels músics dels barris de ponent als anys vuitanta. El primer àlbum en directe de Lou Reed llançat en 1974, va ser top de vendes en més de 30 països. Aquest àlbum conté solament cançons de la Velvet Underground i en la reedició es van agregar dos temes de l’àlbum Berlin. L’edició espanyola inicial, encara sota la dictadura franquista, estava censurada i la cançó “Heroine” no estava inclosa. No obstant això, es distribuïen còpies de contraban. Després de la restauració de la democràcia es va poder distribuir el disc amb la composició original de cançons. Les cançons del Rock ‘n’ roll Animal, estan interpretades molt dinàmicament i fins i tot estan modificades respecte a les seves respectives versions d’estudi, donant-los un clima més concordant a l’època. No perdis l’oportunitat de venir per aprendre amb atenció i per a després parlar del seu autor, de la banda, del disc en qüestió i de l’impacte que va tenir a la història de la música rock dels anys setanta i fins avui en dia.

Menors de 18 anys, obligatori acompanyats de pare mare o tutor legal durant tot l’esdeveniment a la Capsa de Música.

Redacció