.

.

TOTS 21

La Capona es va reobrir fa un any. Foto: Marc Colilla

La Capona es va reobrir fa un any. Foto: Marc Colilla

La llibreria La Capona celebrarà el pròxim 19 d’octubre un any de la seva reobertura. L’aniversari coincideix amb l’arrencada de les presentacions, concerts, conta contes i activitats infantils, en una programació cultural estable que s’allargarà durant tot el curs 2023-2024. Durant aquest mes visitaran la llibreria escriptors com Toni Padilla, periodista fundador de la revista Panenka, l’equip de Cuentropía amb conta contes per a la canalla i una nova edició del cicle de concerts en acústic Jazz entre Llibres.

“Ha estat un any il·lusionant, amb dificultats però també amb moltes alegries. Ara encetem aquest segon curs amb les mateixes ganes i il·lusió, i amb l’objectiu clar de generar records compartits amb la canalla i obrir la nostra llibreria a tots els públics amb activitats d’interès social”, expressa Oriol Picas, responsable de la llibreria. El passat 19 d’octubre de 2022 La Capona va reobrir després del tancament per manca de relleu generacional. Ho va fer amb una nova etapa marcada per la creació d’un grup de consum, que actualment aglutina un centenar de sòcies i que va fer possible tornar a aixecar la persiana, i la gestió de la Cooperativa Combinats.

De mica en mica, les prestatgeries es van tornar a omplir de novetats de tots els gèneres literaris, amb especial protagonisme per a la secció infantil i juvenil i amb un racó destacat per a les autores i autors de la ciutat i el territori. Sota el lema ‘Mantenim el compromís amb la cultura, la llengua i les arrels locals’, la llibreria va programar més d’un centenar d’actes entre els mesos d’octubre i juny, així com una àmplia programació per Sant Jordi i una agenda cultural estable on la música i el teatre hi van tenir cabuda. Aquest curs, l’objectiu és consolidar l’assistència i convertir-se en un referent cultural a la ciutat.

Un dels conta contes celebrat a la planta inferior de La Capona. Foto: Marc Colilla

Un dels conta contes celebrat a la planta inferior de La Capona. Foto: Marc Colilla

Tallers infantils els dissabtes a la tarda

Els dissabtes a la tarda el protagonisme serà per a les persones més petites de casa. A partir de les 17 hores, la planta inferior de la llibreria es convertirà en un espai per explorar històries i emocions a través dels contes i activitats diverses, que aniran a càrrec de l’equip de la cooperativa Cuentropía i de l’àrea socioeducativa de la Cooperativa Combinats. Totes les activitats seran gratuïtes i amb entrada lliure fins a completar l’aforament. Aquest passat dissabte, 30 de setembre, ja es va celebrar el primer conta contes centrat en les obres de l’il·lustrador Hervé Tullet.

La setmana de l’aniversari: Amors Llibres, Toni Padilla, concert i conta contes

La setmana de celebració de l’aniversari començarà amb el primer Amors Llibres d’aquest curs, de la mà de les companyes del programa de ràdio Cel·la Cupido. Es tracta d’un espai per a parlar de feminismes i la no monogàmia. Serà a partir de les 18.30 hores el dimecres dia 18. Un dia després visitarà La Capona el periodista, escriptor i fundador de la revista Panenka Toni Padilla. Ho farà per presentar el seu darrer llibre, Unico grande amore, i conversar sobre el futbol d’ara i el d’abans. Divendres 20 serà el torn per a una nova edició del cicle Jazz entre Llibres, un cicle de concerts en acústic que va començar al febrer. El concert començarà a les 19.30 hores i les entrades es podran comprar ben aviat a través de Ticketic.org. Dissabte finalitzarà la setmana de celebració amb activitats infantils al matí i a la tarda, i un brindis amb les sòcies del grup de consum.

El primer concdert de Jazz entre Llibres. Foto: Raquel Aguera

El primer concdert de Jazz entre Llibres. Foto: Raquel Aguera

Presentacions cada setmana i projecció audiovisual

Durant tot el mes d’octubre hi haurà presentacions de llibres cada setmana. Han començat aquest dilluns 2 d’octubre amb Chile: milagro o quimera, de Xabier Arrizabalo; el 4 d’octubre amb Pep Aguadé, autor de Les aus rapinyaires del Camp de Tarragona,  i el dia 11 amb Sara Dalmau i la seva obra Amor Animal.

Per altra banda, a finals de mes es projectarà el documental Réquiem Georg, obra de Raúl Riebenbauer i que tracta sobre el cas de Georg Welzel, dels darrers assassinats amb el mètode del garrot vil de la dictadura franquista. Tota l’agenda es pot consultar a través del web lacapona.coop, així com als canals municipals de TGN Agenda.

Sorteig especial per a la campanya ‘Fas 6  anys. Tria un llibre’

Aquest mes d’octubre s’enceta la campanya impulsada per la Generalitat de CatalunyaFas 6 anys. Tria un llibre’. Tots els infants que aquest 2023 fan 6 anys, independentment de la data del seu aniversari, rebran una carta personalitzada al seu domicili. Amb un adult, podran visitar La Capona i triar el llibre que més els hi agradi. Totes les persones que facin ús de la campanya a la nostra llibreria entraran en el sorteig d’una experiència familiar dels lots Fem País. La campanya comença el 16 d’octubre i finalitzarà el 30 de novembre.

V.Tapias