.

El pla vol que els veïns decidieixn el model de recollida que prefereixen dins del que estipula la nova llei de residus. Foto: Cedida

L’Ajuntament de la Canonja inicia un procés participatiu, sota el lema “A les teves mans”, per definir el millor servei de recollida de residus dels propers anys que vol comptar amb la màxima participació ciutadana.

L’Ajuntament està preparant el contracte per la Canonja, que s’ha adequar a la nova llei de residus que obliga a augmentar els resultats de reciclatge. Actualment en el municipi s’està reciclant el 37,7% dels residus i s’ha d’arribar al 55% l’any 2025 i al 60% el 2030. La llei també obliga a recollir els residus amb sistemes d’alta eficiència com la recollida porta a porta o els contenidors tancats, uns contenidors que s’obren mitjançant targeta electrònica o APP mòbil.

La regidora de Medi Ambient, Glòria Virgili, veu molt necessari implementar algun dels dos sistemes que es proposen per tal de millorar el percentatge. Segons l’Institut Nacional d’Estadística una persona genera 480 quilos de residus a l’any . “És evident, doncs, que s’han de prendre mesures per reduir les deixalles que generem i per reciclar el màxim possible tots aquests residus. És un assumpte de supervivència, si no ens prenem seriosament aquest problema acumularem tal magnitud de residus que la vida al planeta es farà insostenible”, manifesta Glòria Virgili.


Altres notícies:


El procés de participació “A les teves mans” es realitzarà del 25 de juny al 20 de juliol i inclourà sessions informatives a l’edifici Època, punts informatius i visites porta a porta als domicilis i establiments comercials del municipi, en les que s’explicaran les característiques dels dos models de recollida proposats, per tal que els canongins puguin valorar quin és el que millor s’adequa a les seves necessitats.

Les visites informatives a ciutadania i establiments comercials tindran lloc del 25 de juny al 20 de juliol, de 9:00 a 14:00h i de 17:30 a 20:30h i es duran a terme per part d’un equip d’educadors ambientals.

També s’ha previst una enquesta de participació ciutadana anònima per saber l’opinió dels ciutadans. Qualsevol persona que tingui més de 16 anys i visqui a la Canonja hi pot participar. L’enquesta es podrà omplir a les sessions presencials, punts informatius i en les visites als domicilis i al final s’entregarà un codi QR per als veïns/es que no hagin pogut participar.

La regidora de Medi Ambient insisteix en que “per saber tot el que representarà aquest nou servei de recollida és molt important que la gent hi participi de forma activa, assistint a les sessions i punts informatius. Allí es podran aclarir els dubtes i saber més sobre el porta a porta o els contenidors tancats”.

Una vegada hagin finalitzat les accions comunicatives i el període per respondre l’enquesta, s’elaborarà l’informe de resultats i es farà públic a través dels canals informatius de l’Ajuntament.

CALENDARI DE LES ACCIONS:

Sessions informatives: Les sessions informatives tindran una durada aproximada d’una hora i es duran a terme a l’Edifici Època, a la Rambla Quinze d’Abril, els dies següents:

Dimarts 25 de juny

A les 11h, adreçada a establiments de restauració

A les 13.45h, adreçada a comerços i grans generadors

Divendres 28 de juny

A les 11h, adreçada al col·lectiu Gent Gran Activa

A les 19h, adreçada a la gent jove. Aquesta sessió informativa tindrà lloc al Punt d’informació juvenil, ubicat al C/ de Raval, 25

Dimecres 3 de juliol, a les 20h, adreçada a ciutadania

Dijous 4 de juliol, a les 20h, adreçada a ciutadania

Divendres 5 de juliol, a les 20h, adreçada a ciutadania.

Punt informatiu: Estarà en funcionament del 25 de juny al 19 de juliol, de 9:30h a 13:30h, a les ubicacions següents:

Dimecres 27 de juny, a la Plaça de la Raval

Dimarts 2 i divendres 19 de juliol, davant del poliesportiu

Dimecres 10 de juliol, a la Rambla Les Garrigues

Dilluns 15 de juliol, a la sortida del Casal