.

Just ahir va començar la sisena edició i el període per fer propostes. Cada persona en podrà presentar un màxim de dues. Foto: Ajuntament

L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la Canonja engega de nou els Pressupostos Participatius. Un any més, l’Ajuntament destina la quantitat de 200.000 euros, del capítol d’inversions del pressupost municipal per l’any 2023, a aquest procés on tota la població de 16 anys o més empadronada al municipi té l’oportunitat de fer i votar propostes d’inversió.

A partir del 13 de juny i fins el 3 de juliol estarà obert el període de realització de propostes. És a dir que, durant aquestes tres setmanes, els canongins i canongines podran fer arribar les seves propostes d’inversió telemàticament a través d’un formulari online, que trobaran a la web i, en paper, dipositant el formulari que s’ha repartit a totes les cases a la bústia exterior de l’Ajuntament (24 h) i a la urna ubicada a la recepció del Castell de Masricart (en horari d’obertura al públic).

La Canonja ja porta cinc edicions de Pressupostos Participatius. El resultat ha estat la implementació d’un seguit d’actuacions que majoritàriament ja estan a disposició del conjunt de la ciutadania

De moment la Canonja ja porta cinc edicions de Pressupostos Participatius. El resultat ha estat la implementació d’un seguit d’actuacions que majoritàriament ja estan a disposició del conjunt de la ciutadania, però més enllà de destinar 200.000 € a actuacions d’inversió, el regidor de Participació Ciutadana, Salvador Ferré, comenta que “hi ha el valor afegit del compromís amb la participació, un compromís de tot l’equip de govern que es referma amb aquesta aposta”.

Just ahir va començar la sisena edició i el període per fer propostes. Cada persona en podrà presentar un màxim de dues. S’ha de procurar no presentar propostes repetides de forma conscient, “doncs això només suposa més feina en la fase de validació però no comporta en cap cas que aquestes propostes repetides tinguin més probabilitat de guanyar, doncs això s’ha de fomentar en la fase de votacions i no pas en la de realització de propostes”, manifesta Salvador Ferré.

Tancat el període propostes, durant els mesos d’estiu, els tècnics municipals faran l’estudi de viabilitat de les propostes vàlides i del 14 d’octubre al 2 de novembre s’iniciarà el procés de votació popular, que es podrà fer de forma telemàtica i presencial.  Cal destacar, en aquesta fase de la votació, que les propostes que no siguin escollides per un mínim del 15 % dels votants no podran ser seleccionades.

Està previst que el tancament i avaluació del procés serà durant el mes de novembre.

Aquestes actuacions suposen per la pròpia estructura municipal un major coneixement de les inquietuds, demandes i interessos dels veïns i veïnes i afavoreix un canvi de cultura cap a una organització cada vegada més permeable i sensible a les necessitats de la ciutadania”, finalitza el regidor Salvador Ferré.

Redacció