.

.

TOTS 21

El rei Melcior, saludant la mainada, muntat a cavall. Foto: Tarragona21/Tots21

Els nens i les nenes de La Canonja han pogut gaudir amb el retrobament de la tradicional Cavalcada de Reis, tot i que amb les precaucions derivades de la covid -com ara suprimir el repartiment de caramels-, després que l’any passat no se celebrés i els Reis haguessin rebut la mainada al Castell de Masricart.

L’eufòria -controlada pels pares i el servei d’ordre- s’ha apoderat de la canalla i els enviats d’Orient i els seus patges han pogut rebre la clau de mans del regidor de Cultura de l’Ajuntament, Salvador Ferré, per procedir després, casa per casa, a lliurar els més de 400 regals que duien a les carrosses.

Ses Majestats, majestuoses de nou, han arribat a La Canonja a cavall, com solien fer abans de la pandèmia, precedits pels patges, que s’han avançat per tal de rebre la clau que obre les cases de les famílies on els nens i nenes que havien lliurat les cartes reials esperaven delerosos el botí. Els patges reials s’han dirigit al punt on es trobaven Ses Majestats i els han cedit la clau. Aquests han desfilat fins a l’Ajuntament, on s’han dirigit breument al públic, menys nombrós que en altres ocasions prepandèmiques. I ho han fet en un macarrònic llatí -traduït simultàniament- per de seguida iniciar el més desitjat per tots: el lliuament casa per casa dels regals.

Els Reis d’Orient, al balcó municipal. Foto: Tarragona21/Tots21

Ses Majestats, amb les autoritats municipals. Foto: Tarragona21/Tots21

Els patges, repartint els regals. Foto: Tarragona21/Tots21

Més de 60 persones han col.laborat i contribuït a l’èxit de la Cavalcada, subratllava el regidor de Cultura a Tarragona21/Tots21, entre els joves organitzadors, ben coordinats, els transportistes dels set tractors que duien els regals, els agents de la Guàrdia Municipal o el personal de Protecció Civil. Tradició és que els canongins i canongines que viuen fora vila s’acostin a seguir la Cavalcada de Reis, com també sol venir gent dels propers barris de ponent de Tarragona. Enguany, però, la cautela de la pandèmia feien ser més prudent i fer via. També Bonavista celebra la seva Cavalcada. Tot i axò, la mainada ha pogut comprovar que el Reis d’Orient han tornat a muntar a cavall per fer realitat els seus desitjos.

J. Garcia