.

.

TOTS 21

El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils ha presentat la campanya de sensibilització ‘Per Nadal, estimo Cambrils, compro a Cambrils’ per fomentar unes compres nadalenques locals i responsables.  

La campanya posa de manifest els beneficis que suposa consumir de forma local,  que és una manera d’adquirir productes de proximitat de forma senzilla i ràpida, de màxima qualitat i amb un servei molt personalitzat. A més, els missatges incideixen en el fet que consumir localment també ajuda a la construcció de municipis menys contaminants, perquè permet el desplaçament a peu, i tot plegat té un impacte directe en la salut de les persones. 

L’objectiu de “Per Nadal, estimo Cambrils, compro a Cambrils” és posar en evidència la necessitat de seguir aquest model de consum responsable i sostenible i fer que la ciutadania se’n senti co-responsable i compri de manera conscient.   

Aquesta nova acció sorgeix de la campanya “Estimo Cambrils, compro a Cambrils”, que es va crear la tardor passada, i que tenia per objectiu reactivar el comerç després dels mesos més durs de la  pandèmia. A més, va servir perquè les tres entitats de comerciants del municipi (La Vila Comerç, Unió de Botiguers de Cambrils i la Xarxa del Port) treballessin plegades en la creació de la campanya.

La proposta gràfica de la campanya està formada per cinc missatges nadalencs i alegres que posen en valor els beneficis de consumir als comerços de Cambrils. La imatge fa servir una gama de colors molt associada a aquesta època de l’any per reforçar el significat del missatge i per generar més impacte.

L’eslògan manté el grafisme de la campanya feta la passada tardor per tal de donar-li una continuïtat visual. Es redacta amb una tipografia manuscrita per donar-li personalitat i referenciar la primera persona que transmet tots aquests missatges.

Un disseny amb valor afegit 

Aquesta iniciativa per dinamitzar el comerç local és també una campanya amb impacte social, ja que els elements gràfics que acompanyen els missatges estan creats per les persones amb diversitat funcional que participen a l’Estudi Creatiu i de Disseny que impulsa la Fundació Topromi (Fundació Catalunya La Pedrera).

Redacció