.

Les obres del Mercat Central tenen col·lapsada l'activitat comercial a la zona

Les obres del Mercat Central tenen col·lapsada l'activitat comercial a la zona

La Cambra de Tarragona considera que el centre de la ciutat viu una “situació d’estrés comercial, insostenible per més temps”. Segons la corporació tarragonina, la prova més evident d’aquesta “deixadesa i manca d’estratègia” és la remodelació del Mercat Central. Una iniciativa que titllen de “necessària” però que ha patit infinitat de dificultats fins el punt que “a les portes dels set anys de l’inici del projecte, avui les obres estan aturades”.

En tots aquests anys, segueix la Cambra, “hem assistit astorats a tot un seguit de despropòsits que han culminat en la degradació del cor de la ciutat. Un espai cridat a ser els nostre motor comercial i econòmic  i que, hores d’ara, està malmès a tots els nivells. L’endarreriment d’aquestes obres ha acabat passant una dolorosa factura a tot un entorn que està ferit greument, no només a nivell empresarial, sinó també residencial2.

Davant aquest escenari, la corporació apunta que “Tarragona no s’ho pot permetre” i lamenta que, en aquesta situació, “no podem aspirar a ser cap mena de referent mentre les nostres administracions no siguin capaces d’assolir i complir els seus propis compromisos”. Per tot plegat, l’ens reclama una solució “immediata, realista i valenta” que suposi acabar les obres.

Per últim, la Cambra aplaudeix el darrer compromís de Josep F. Ballesteros, en el sentit de que abans de Nadal els carrers de la particular “zona zero” estaran urbanitzats i hi tornaran a circular els autobusos públics.