.

.

TOTS 21

Imatge de la trobada d’aquest matí. Foto: Cambra

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha rebut aquest matí a Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona; Joan Martí Pla, alcalde de Perafort i Eudald Roca, alcalde de la Secuita. La trobada institucional, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, ha servit  per valorar com resoldre els problemes d’accessibilitat que pateix l’estació d’alta velocitat del Camp de Tarragona i afavorir, d’aquesta manera, la integració definitiva d’aquesta gran infraestructura al territori.

Val a dir que en aquests primers 15 anys de vida l’Estació, amb més d’un milió de passatgers anuals, ha superat totes les expectatives. La qual cosa la consolida com un nus ferroviari de primer ordre que interconnecta el Mediterrani, el centre i nord de la Península i és, a més, la nostra porta d’Europa a través dels serveis ferroviaris amb França.

Aquest potencial reporta directament beneficis empresarials i turístics no només a Perafort i la Secuita, sinó al conjunt de les Comarques de Tarragona.

Per aquest motiu, la Cambra de Tarragona i els representants municipals de Perafort i la Secuita han volgut fer un front comú per demanar al Govern de Catalunya que hi posi remei el més aviat possible, amb unes inversions molt concretes que tindrien un alt retorn. Cal tenir present que és l’única estació del territori d’aquestes característiques, i caldria posicionar-la adequadament, i això passa per dotar-la de totes les vies d’accés possibles.

S’ha explicat que el futur parking lowcost que s’implantarà proper a l’Estació serà una realitat durant l’any 2023. Donarà un servei alternatiu al pàrquing actual i solucionarà la mala imatge i la inseguretat que suposa l’actual escenari de vehicles aparcats als vorals de la via d’accés. Eudald Roca, alcalde de la Secuita, ha exposat davant de Vilagrà que “necessitem que s’executi amb urgència una rotonda d’accés al pàrquing i a l’Estació per donar accés al nou aparcament municipal, regular el trànsit i no generar caos circulatori”.

La Cambra de Tarragona veu necessària l’execució del nou tram d’accés a l’Estació del Camp de Tarragona del TAV des de la TP-2031 del Catllar, tram la Secuita-el Catllar. En aquest cas, l’estudi informatiu i d’impacte ambiental està aprovat per Carreteres de la Generalitat des del 2008. Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, ha traslladat a la Consellera que “la construcció, d’un quilòmetre escàs, seria important perquè permetria connectar Torredembarra, i accedir amb més celeritat a tot el Penedès i el Garraf, que utilitza aquesta estació per anar a Madrid”.

Joan Martí Pla, alcalde de Perafort, ha assenyalat que “queda pendent resoldre l’accés a l’Estació des de Tarragona amb dues possibilitats, millorant l’actual N-240 fins a la rotonda de la màquina de tren o bé desenvolupant el vial de Sant Ramon, competència de la Generalitat”.

Redacció