.

Pla mig de la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé. Foto: ACN

La Cambra de Tarragona dóna el seu recolzament a la reclamació dels transportistes que demà, dijous 11 d’octubre, es mobilitzaran en protesta per l’obligatorietat del desviament de camions cap a l’autopista. Així mateix, la Corporació tarragonina s’afegeix a les reivindicacions de la FEAT, Federació Empresarial d’Auto-Transports de Tarragona, per tal de que el Govern de l’Estat aprovi una consignació pressupostària que complementi les bonificacions que percep el col·lectiu, del 50 per cent en els desplaçaments interns i del 42 per cent en la resta de trajectes.

“El transport té un pes massa important dins l’economia de les Comarques de Tarragona com per augmentar-li de cop i volta uns costos unitaris d’explotació que li restaran competitivitat i poden comprometre, fins i tot, el futur de molts autònoms”, ha afirmat Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona.

I afegeix: “Aquesta mesura no ha estat ben aplicada, a més de tenir un impacte econòmic considerable que han de suportar les empreses, també s’ha vist afectada la seguretat viària de l’autopista, a causa d’uns accessos i enllaços que no estan preparats per absorbir l’elevat tràfic de vehicles pesats. Manquen també àrees de descans i aparcaments adients. I en el tram sud, l’autopista només té dos carrils”.