.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’una roda de premsa de la Cambra. Foto: Cambra

La Cambra de Comerç de Reus ha fet púcia aquest divendres una nota de premsa en la qual considera “incomprensible” la decisió del Govern de la Generalitat de descartar el projecte Hard Rock de cara a convèncer la CUP perquè doni suport als comptes de l’executiu per a l’any vinent. “I més quan les raons que motiven aquesta decisió responen, únicament, a tacticismes de tipus polític vinculats a l’aprovació d’uns pressupostos, absolutament allunyats del debat serè que requereix una qüestió de tanta transcendència pel territori. Una vegada més les comarques del sud són moneda de canvi en aquelles inversions estratègiques que poden ser determinants pel nostre futur”.

Segons la Cambra, “fa molts anys que les decisions de les administracions competents sobre aquest projecte són desconcertants i allunyades de l’interès general que hauria d’imperar a l’hora d’administrar una qüestió d’aquesta transcendència”.

La Cambra deixar clar que la posada en marxa de Hard rock és “imprescindible” i “exigeix reconsiderar la decisió i afavorir un debat com cal, allunyat de posicions maximalistes esquitxades d’una demagògia constant sobre el que pot suposar un projecte d’aquestes característiques”.

La situació “és encara més greu tenint en compte la realitat econòmica que vivim, fruit dels efectes de la pandèmia, i de la necessitat d’apostar, de manera valenta i decidida, per inversions com aquesta. No pot ser que uns pocs determinin el rumb del país condicionant la vida de tots”.

Finalment la Cambra demana “responsabilitat al Govern del país i que faci l’exercici, cercant els equilibris necessaris, per reconsiderar una decisió tan negativa per les nostres comarques”.

Cambra de Tarragona: «Irresponsabilitat impròpia d’una administració»

Per la seva banda, la Cambra de Tarragona considera la pretensió de l’executiu català de donar marxa enrera una «molt mala notícia per les Comarques de Tarragona i pel país». En un comunicat, s’afirma que «comprometre inversions milionàries i posar en risc la creació de milers de llocs de treball és una irresponsabilitat impròpia d’una administració que hauria de vetllar i estar compromesa activament en la recuperació de l’economia, la creació de riquesa i, per tant, el benestar de les persones». 

«Tarragona no pot ser, una vegada més, moneda de canvi d’interessos partidistes. No ens ho mereixem. Per això demanem als nostres polítics, escollits en representació del territori, que ens defensin i no facin més seguidisme de decisions que no ens tenen en compte ni ens representen», etziba el cimunicat. 

«Si finalment es confirma i es materialitza aquesta decisió -conclou la nota- no només perdrem un projecte emblemàtic, sinó que estarà en risc la credibilitat política, econòmica i jurídica del nostre país davant possibles futures inversions que, veient aquest desgavell, triaran destins més seriosos». 

Pere Granados apel·la a «l’autonomia municipal»

En la mateixa línia, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha «apel·lat a l’autonomia municipal, ja que som els mateixos municipis els que estem legitimats per decidir el nostre propi futur. I més, quan la CUP no té cap mena de representació, ni responsabilitat a Salou.

El batlle ha refermat el suport del municipi «al projecte de Hard Rock, perquè suposa consolidar i apostar pel reforç a un model d’èxit que crea riquesa i ocupació, i, per tant, qualitat de vida. El Govern hauria de facilitar la inversió, en lloc de dificultar-la. Lamentem que el Govern de la Generalitat faci cas de la CUP i els deixi governar de forma encoberta, mitjançant una eina d’acció política tan important com són uns pressupostos», disparava Granados.

Redacció