.

.

TOTS 21

Acte de presentació de l'exposició pel president de la Diputació, Josep Poblet

Acte de presentació de l'exposició pel president de la Diputació, Josep Poblet

Una extensa exposició sobre Salvador Espriu i la mística jueva que impregna la seva obra literària omple fins al dia 2 de febrer el Pati del Palau de la Diputació de Tarragona.

‘La Càbala i Espriu, Les portes de la llum’ s’ha obert al públic aquest divendres al vespre, en un acte encapçalat pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, acompanyat del vicepresident i responsable de l’àrea de Cultura de la Diputació Albert Vallvé; del delegat territorial de la Generalitat de Tarragona, Quim Nin; dels directors territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona i les Terres de l’Ebre, Jordi Agràs i Ferran Bladé, respectivament; del comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala; de la comissària de l’exposició, Rosa Delor; de diversos diputats de la Diputació, i de diputats del Parlament català que representen el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

L’acte inaugural de la ‘La Càbala i Espriu, Les portes de la llum’ ha aplegat nombroses persones, les quals han pogut conèixer de prop les quatre etapes en què es divideix la mostra. Aquesta pretén ser el mirall de les quatre etapes de l’Arbre de la Vida, atès que, segons la creença de la Càbala, l’Arbre de la Vida és un camí que puja cap a la llum de la veritat en la recerca de la unió dels contraris. Emmarcada en la celebració de l’Any Espriu, l’exposició és una iniciativa de l’Oficina de l’Any Espriu i el Departament de Cultura de la Generalitat.

El president de la Diputació de Tarragona ha destacat la satisfacció de la Diputació de poder promoure, amb aquesta i altres exposicions, la figura i l’obra de Salvador Espriu. La difusió de la cultura, ha indicat Josep Poblet, “és una de les moltes i importants tasques que du a terme la Diputació en favor del territori i de la seva gent”. En el mateix sentit, el delegat territorial de la Generalitat ha ressaltat que la difusió de l’Any Espriu per part de la Diputació de Tarragona és digna d’admirar. Espriu, ha afegit Quim Nin, “es mereix ser recordat dia rere dia”.

El comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala, s’ha referit a la mostra ‘La Càbala i Espriu, Les portes de la llum’ com “una magnífica exposició”, inclosa en un Any Espriu que ha destacat pel seu caire cultural, cívic i participatiu, Bru de Sala s’ha referit, així mateix, al suport de la Diputació tarragonina en la promoció d’Espriu, tant a les Terres de l’Ebre com al Camp de Tarragona. El comissari d’aquest esdeveniment ha posat de manifest la qualitat de l’obra d’Espriu, “un gran poeta europeu del segle XX”. Durant la inauguració de la mostra, la comissària Rosa Delor ha explicat als presents les diferents parts de què consta, així com els seus continguts.

L’exposició inclou plafons, pantalles de gran format, pantalles tàctils, vitrines i punts d’àudio. Es pot visitar fins al 2 de febrer. De dilluns a divendres, l’horari és de 9:00 h a 21:00 h; els dissabtes, de 9:00 h a 13:00 h, i els festius, d’11.00 h a 14.00 h.