.

Imatge d’un operari de l Brigada d’Intervenció Ràpida. Foto: Mauri

La Brigada d’Intervenció Ràpida (BIR), vinculada a la conselleria d’Espais Públics de l’Ajuntament de Tarragona, ja ha arribat a les 30.000 actuacions des de la seva posada en funcionament l’any 2008. En concret, aquest passat mes d’agost ha realitzat 232 intervencions, que sumades a la resta d’intervencions del 2018 fan un total de 2.735 durant l’any.

La reparació de voreres (134) ha estat l’actuació més repetida pels operaris de la BIR, l’asfaltat ha sumat 11 operacions i les altres actuacions, 87. Les zones amb més intervencions de la BIR durant el mes d’agost ha estat Tarragona Centre A, amb 50; Torreforta – La Floresta – La Granja – L’Albada – Riu, amb 26; i Tarragona Centre B, també amb 36.

A Tarragona Centre A, que inclou la zona est del centre de la ciutat i la Part Alta, les actuacions s’han concentrat al carrer Rovira i Virgili, amb 13 reparacions de voreres. Pel que fa a la zona de Torreforta, les intervencions han estat destacables al barri de La Granja, amb 11 reparacions de voreres. Altres espais amb actuacions destacades han estat:

Carrer Arquitecte Rovira, 12 actuacions
Cala Romana, 14 actuacions
Carrer Johan Sebastian Bach, 12 actuacions
La Mora, 10 actuacions
Carrer Cervantes, 7 actuacions
La Brigada d’Intervenció Ràpida en el passat mes d’agost també ha realitzat altres actuacions, entre les quals destaquen:

Instal·lació de porteries a la pista esportiva de la Plaça 1 de Maig de Torreforta
Instal·lació de taula tennis taula a Sant Salvador
Instal·lació d’una cistella de bàsquet a la zona esportiva de Monnars
Vallat i senyalització de l’entorn de Ca la Garsa, a la Plaça dels Àngels
Detecció i reparació de fuita al circuit d’alimentació d’aigua de la piscina municipal de Riu Clar.
Assistència urgent amb tècnics col·legiats, per requeriment de Guàrdia Urbana, per tal d’elaborar un informe arran de l’ensorrament parcial de la coberta d’un immoble al carrer Tres de Bonavista.

El tinent d’alcalde d’Espais Públics, José Luis Martín, ha explicat que “la Brigada Ràpida és un servei d’èxit, que ens permet mantenir l’espai públic de la ciutat en bon estat i resoldre les actuacions més urgents que sorgeixen”. Martín ha recordat també que “vam tancar l’agost arribant a les 30.000 actuacions de la BIR des de la seva posada en marxa, el que demostra que la de la Brigada Ràpida és una història d’èxit”.