.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de l’entrada a la Ciutat de Repòs.

El saqueig del Palau de la Música per part de Fèlix Millet va tenir un element de comèdia negra, com va ser endossar les despeses de la boda de la seva filla a la caixa forta de la història entitat. Ara, Tarragona ja disposa d’un digne successor del malatrec barceloní. La sentència de l’Audiència Provincial coneguda avui condemna l’exdirector de la Ciutat Residencial de Tarragona, Miquel Gubert, a dos anys i mig de presó per quatre delictes: malversació, falsedat documental, infidelitat en la custòdia de documents, i activitats o negociacions prohibides. Entre aquestes, l’organització de les seves noces el 5 de novembre del 2005 disposant de les instal·lacions i del personal de la Residència, i fent recaure les despeses al pressupost de la Generalitat de Catalunya.

La sentència requereix precisió. I l’apartat en el qual parla del casament és impagable. Literalment en el cas de l’acusat, que va decidir no pagar ni un duro. “La celebració -reflecteix la resolució- constava no només d’un complet sopar (amb aperitius fred i calents, primer, segon, postres, cafè i barra lliure) sinó que els convidats que ho van desitjar es van allotjar en la Residència, trobant a les seves habitacions una cistella amb fruita fresca i sent complimentats amb el desdejuni de l’endemà (xocolata calenta, coca, pa amb tomàquet, pernil i formatge, pa torrat, melmelada i mantega), tot això explicant-se un total d’uns dos-cents convidats, nens a part”.

El cost del banquet, tal com puntualitza la sentència, “obsequis lliurats als convidats i desdejuni servit 9 / 15 l’endemà al matí ha estat pericialment taxat en 8.816,14 euros i el de les habitacions ocupades pels seus convidats, ha estat pericialment taxat en almenys 1.151,36 euros i el cost de la sala d’actes ha estat pericialment taxat en 266,35 euros, la qual cosa fa un total de 10.233,85 €”. Pagant el poble, és clar, encara que fos un invitat de pedra.

Redacció